Slapen in het guesthouse van koning Charles in Roemenië

Roemenië guesthouse koning CharlesAmsterdam, 16 oktober 2022 – Wil je weleens in het huis van een koning slapen? Bij Willem-Alexander hoef je daarvoor niet aan te kloppen, maar de nieuwbakken koning Charles biedt die mogelijkheid wel. De Britse koning heeft een guesthouse in Roemenië waar je als (betaalde) gast gewoon kunt slapen.

Verscholen tussen de weiden en heuvels van de Zalán-vallei in Transsylvanië ligt het Prince of Wales’s Guesthouse, dat tegenwoordig ook bekend staat als het Transylvanian Castle (aangezien Charles geen kroonprins meer is). De koning kocht de vervallen boerderij al in 2006 en liet het in twee jaar ombouwen tot een charmant guesthouse.

Roemenië guesthouse koning

De locatie is niet geheel toevallig, want verre voorouders van Charles komen namelijk uit deze streek in Roemenië. Ook past de plek bij de passie van Charles voor de natuur. Landelijker vind je het bijna niet, met uitgestrekte bossen, bloemenweiden en kabbelende beekjes. In de omgeving groeit de Lady Slipper, een van de zeldzaamste orchideeën van Europa. Wees niet verbaasd als er een beer langs de achtertuin komt wandelen. In het Roemeense gehucht Zalánpatak zelf wonen amper 120 mensen.

Digitale detox

Koning Charles III heeft de boerderij laten restaureren met traditionele materialen en methoden. Verwacht een verblijf in een eeuwenoud privéhuis met antiek Transsylvanisch meubilair, dus geen vakantieoord in shabby chic-stijl. Hier moet je naartoe als je toe bent aan een digitale detox, want er is geen telefoon, radio en internet. Zelfs je smartphone heeft er geen bereik.

Roemenië guesthouse Charles binnen

In plaats daarvan zijn er planken met talloze ‘interessante boeken’, waaronder natuurgidsen. Je kunt een verrekijker lenen om in de omgeving vogels te spotten. Het doel van Charles is om ‘een sfeer van vrede en rust te creëren’, waar gelijkgestemde reizigers vanuit de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten.

Maaltijden eet je samen met de andere gasten en worden bereid door lokale chefs. Uiteraard staan er Transsylvanische gerechten op tafel. Bij het inchecken krijgt elke gast lokale Transsylvanische cognac en gebak. In de warme zomermaanden kun je buiten picknicken of barbecueën in de heuvels rondom het guesthouse.

Wat kost het slapen bij de koning?

Een prima plek om te ontspannen en tot rust te komen, maar je hoeft je niet te vervelen als je toch wat wilt doen. Zo kun je een uitstapje maken naar Kasteel Bran, beter bekend als het ‘kasteel van Dracula‘. Of volg de favoriete wandelroute van koning Charles in de omliggende heuvels en bossen. Toch moe geworden? Relax in de houtgestookte zoute hot tub of neem in de zomer een duik in het mineraalzwembad.

Guesthouse Charles in Roemenië

Het guesthouse van Charles heeft zeven kamers en is best te betalen. De prijs van een kamer met ontbijt begint vanaf 104 Britse pond – ongeveer € 120. De koning houdt het geld niet zelf, maar stopt het in projecten om duurzaamheid te bevorderen. Misschien heb je geluk en loop je ook nog de Britse vorst tegen het lijf, als hij probeert te ontsnappen aan alle plichtplegingen in eigen land. Website: www.transylvaniancastle.com

Foto's © Transylvanian Castle/Bonciocat/Ruppert Wolfe-Murray; Shutterstock.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!