Snelle trein van Moskou naar Peking

Rondreizen door Rusland | FOX.nl

Transsiberië ExpressAmsterdam, 14 april 2015 – De Transsiberië Express van Moskou naar Peking is een van de meest memorabele treinreizen ter wereld, maar je bent wel minstens 7 dagen onderweg. Rusland heeft nu plannen voor een hogesnelheidstrein tussen de twee steden, waardoor je na vertrek uit Moskou al binnen 48 uur in de Chinese hoofdstad bent.

Voor de snelle trein moet in Rusland en China een spoorlijn worden aangelegd van liefst 7000 kilometer lang. Dat is drie keer zo lang als de langste hogesnelheidsverbinding van dit moment, tussen Peking en de zuid-Chinese stad Guangzhou. Aan het nieuwe prestigeproject hangt een enorm prijskaartje: de kosten bedragen bijna € 200 miljard.

Het China Railway High-speed (CRH) heeft de opdracht gekregen, zo melden media in Rusland. De regeringen van beide landen zien de hogesnelheidslijn als een belangrijke politieke en economische katalysator. De auto’s die in China uit de fabrieken rollen, zijn immers zo in Europa.

Aan de andere kant haalt de hogesnelheidstrein wel een hoop charme weg van de huidige Transsiberië Express. Nu kun je onderweg overal uitstappen en deel je je compartiment met een Russische soldaat of een Mongoolse handelaar, terwijl je samen gebroederlijk een fles wodka wegwerkt en discussieert over die rare politiek van Poetin. Straks zit je in een airconditioned strak vormgegeven treincoupé tussen snelle zakenlieden en zie je het Russisch-Mongools-Chinese landschap in een flits aan je voorbij trekken.

Het is nog niet bekend wanneer de bouw van de nieuwe spoorlijn gaat beginnen.

Foto © depositphotos.com/luq1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!