Gibraltar zien vanaf een hangbrug

Hangbrug GibraltarAmsterdam, 30 maart 2016 – Die Britse rots in het uiterste zuiden van Spanje kun je binnenkort van een ander perspectief bekijken. Gibraltar, nog altijd een Britse kolonie, krijgt er een 71 meter lange hangbrug bij. Deze brug hangt 50 meter hoog boven een ravijn, waarmee reizigers zonder hoogtevrees een zinderend uitzicht hebben op het mediterraan-Engelse stukje land en de wijde omgeving.

De hangbrug is een onderdeel van de Royal Anglian Way, het voetpad in Gibraltar dat toeristen leidt naar de 426 hoge Upper Rock. Deze grote uitstekende rots is een van de meest spectaculaire natuuruitingen in het zuidelijke deel van Europa. Het is de thuisbasis van vele plantensoorten die je nergens anders vindt op ons continent en de rots is natuurlijk bekend om de staartloze berberapen (die het soms maar al te graag op argeloze toeristen hebben voorzien). Het verhaal gaat dat de Britten vertrekken zodra de apen hun hielen lichten.

Bovenop voelt het alsof je op het dak van de wereld staat, met Europa aan je voeten en Afrika aan de horizon. Aan de ene kant zie je de Middellandse Zee, aan de andere kant de Atlantische Oceaan. Met de hangbrug willen de bestuurders van Gibraltar de Upper Rock en het omliggende natuurgebied upgraden en tegelijkertijd een gezonde leefstijl en buitenactiviteiten aanmoedigen.

Overigens is het misschien een kwestie van tijd voordat Gibraltar een échte brug krijgt. Er zijn al studies gedaan naar een 14 kilometer lange brug over de Straat van Gibraltar. Daarmee zou Europa letterlijk met Afrika verbonden zijn (en kun je dus ‘over land’ van Amsterdam naar Kaapstad rijden). Technisch is het haalbaar, alleen de politieke wil ontbreekt nog. Kijk voor meer informatie over Gibraltar op www.visitgibraltar.gi

Foto © Government of Gibraltar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!