Spanje opent nieuwe wijnroute

Spanje autohuur

Nieuwe wijnroute in SpanjeAmsterdam, 2 juni 2015 – Ben je een liefhebber van wijn én geschiedenis, dan kom je in Spanje aan je trekken met een nieuwe wijnroute. Op 13 juni wordt The Mediterranean Wine Road in Catalonië officieel geopend, een pad dat wijnboeren al eeuwenlang gebruiken.

Al 2700 jaar geleden produceerden de Grieken en de Feniciërs wijn in de streek en gebruikten de route om de wijn naar hun eigen nederzettingen te brengen. De Romeinen schroefden de wijnproductie later flink op en gebruikten de Middellandse Zee Wijnroute om hun Romeinse Rijk met de drank te bevoorraden.

Twaalf wijnmakers in de Penedès-regio besloten nu hun handen ineen te slaan en de wijnroute nieuw leven in te blazen. Het pad loopt van Sant Martí Sarroca naar Sitges aan de kust, vlak onder Barcelona. Daar werd de wijn ooit verscheept over de Middellandse Zee naar andere landen. Bordjes langs de weg en een app leiden toeristen de weg.

Tegen betaling kun je ook een premium app op je smartphone installeren waarmee je onderweg wijnen kunt proeven en korting kunt krijgen op flessen wijn. Onder de deelnemende wijnproducenten zitten bekende namen, zoals Miguel Torres, Rovellats, Parés Baltà, Pinord, Torreblanca, Finca Viladellops en Puig Batet. Behalve wijngaarden kun je onderweg ook historische en archeologische plekken bezoeken, zoals de ruïnes van Olèrdola. Meer informatie over de streek vind je op www.enoturismepenedes.cat

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!