Hotel in Londen pioneert met Google Glass

Google Glass in hotel in LondenAmsterdam, 9 april 2015 – De grootste hype rond Google Glass mag dan voorbij zijn, voor een hotel in Londen is dat geen belemmering om te pioneren met de nerdy bril. Het chique 5-sterren The Montcalm London Marble Arch zegt de eerste te zijn waar de receptiemedewerkers de gasten voortaan verwelkomen met een Google Glass op hun neus.

Met de bril kan het personeel gasten blijven aankijken én ondertussen tips geven over uitgaan, de beste restaurants in de buurt, leuke winkels en bezienswaardigheden in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Daardoor voelt de gast zich veel beter thuis, zegt het hotel. Oogcontact en het gesprek aangaan zou veel beter werken dan iemand die de hele tijd omlaag op zijn computerscherm kijkt en met de muis aan het klikken is. ,,Er verdwijnt een fysieke barrière tussen de receptiemedewerker en de gast”, belooft het hotel.

Het personeel wordt getraind om met de Google Glass om te kunnen gaan. The Montcalm London Marble Arch wil zelfs nog een stapje verder gaan en denkt eraan de bril uit te lenen aan gasten, zodat ze vanuit hun hotel alvast de omgeving in Londen kunnen verkennen. De nieuwe technologie biedt ook eindeloos veel andere mogelijkheden voor de hotelbranche. Zo wordt ook gekeken naar gezichtsherkenning. Met Google Glass zien medewerkers van de receptie meteen of iemand binnenkomt die daadwerkelijk in het hotel verblijft, om ongenode types te weren.

Google maakte begin dit jaar bekend de bril niet langer te verkopen aan particulieren. Er waren veel bezwaren dat mensen met de bril stiekem foto’s en filmpjes kunnen maken. De hightech bril wordt nog wel verkocht aan bedrijven, die het ding kunnen gebruiken voor professionele toepassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!