Nieuw en hot in Londen in 2015

Amsterdam, 2 mei 2015 – Londen bruist altijd. Of er nou een nieuwe koninklijke baby op komst is of niet, er is altijd eindeloos veel te beleven in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Zet een stedentrip naar Londen dan ook zeker weer in je agenda. Hier hebben we een selectie gemaakt wat nieuw en hot is dit jaar.

Damien Hirst Museum in LondenDamien Hirst Museum

Damien Hirst is misschien wel de beroemdste Britse kunstenaar van dit moment. Dit jaar komt zijn langgekoesterde wens uit: een eigen museum in Londen. In mei gaan de deuren open van de Newport Street Gallery. Hirst toont er zijn eigen werken, maar ook schilderijen van collegakunstenaars uit zijn eigen verzameling. Sinds de jaren tachtig heeft de kunstenaar een indrukwekkende collectie opgebouwd met werken van hedendaagse kunstenaars als Francis Bacon, Banksy, Jeff Koons en Pablo Picasso. Voor het museum met zes zalen zijn vijf voormalige pakhuizen samengevoegd. Het museum is gratis toegankelijk.

Hackney Drinks Market

Op zaterdag 2 mei begint de eerste editie van de Hackney Drinks Market. Elke eerste zaterdag van de maand kun je beste dranken proeven uit Londen en omgeving. Denk aan ambachtelijk gebrouwen bier, lokale producenten van frisdranken en sterke dranken en bijzondere koffiesoorten. In eetkraampjes kun je bijpassende hapjes en gerechten kopen. Je vindt de wijk Hackney in het oosten van Londen.

Zwemmen in de Thames in LondenZwemmen in de Thames

Nadat de Londenaren massaal op de fiets sprongen om het sardientjes-gevoel in de drukke metro te ontvluchten, staat de Britse hoofdstad nu een zwemrevolutie te wachten. Steeds meer Londenaren zijn klaar met de lawaaierige en vieze binnenzwembaden en willen in de zomer buiten kunnen zwemmen. Naar alle waarschijnlijkheid kun je dit jaar in de Thames plonzen, als er een 25 meter lang drijvend zwembad in de rivier wordt aangelegd. Het water uit de rivier wordt gefilterd, omdat er nogal wat riolen in uitkomen. Vanuit het Thames Bath heb je straks uitzicht op de skyline van Londen.

Shrek’s Adventure

Ook voor gezinnen met kinderen is er van alles te beleven in de Britse hoofdstad. In juli gaan de deuren open van Shrek’s Adventure, een nieuw attractiepark dat is gebaseerd op de populaire Shrek-films. Alle sprookjesfiguren lopen er rond, er zijn shows en je kunt een vierdimensionale busrit maken langs beroemde plekken uit het verhaal, zoals het moeras van Shrek. Het park bevindt zich tegenover het parlementsgebouw op de South Bank in Londen. Er is alvast een huisje neergezet, gemaakt van echte peperkoeken, waar je kaartjes kunt kopen. Website: www.shreksadventure.com

Pop Up restaurants in LondenPop Up restaurants in Londen

Als je er helemaal bij wilt horen, schuif je aan bij een van de Pop Up restaurants die overal in Londen opduiken. Bijna elk restaurant heeft zijn eigen en eigenaardige specialisatie. Wat dacht je van het Porridge Café, een papcafé waar je elf verschillende soorten pap kunt uitproberen? Slap Ya Papa! combineert een 2-gangenmaaltijd met soul, bier, cocktails en dansen à la New Orleans. Voor eten met stokjes, Kung Fu en een Aziatisch decor kun je terecht bij Chopsticks of Fury. Ben je meer van de thee en zoetigheid, neem dan een kijkje bij Tea in the Woods. Hou de websites en Facebook-pagina’s in de gaten, reserveren is vaak noodzakelijk.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!