Je kunt nu op vakantie naar Afghanistan

Op vakantie in AfghanistanAmsterdam, 25 februari 2016 – Het reisadvies is zwaar negatief, maar dat weerhoudt de Nederlandse reisorganisatie CultureRoad er niet van reizen aan te bieden naar Afghanistan. Vanaf augustus dit jaar kun je mee met een rondreis door het land in het Midden-Oosten, dat zo vaak het nieuws haalt wegens bomaanslagen en terreuraanvallen. Ook kun je een individuele reis boeken naar Afghanistan.

CultureRoad, een reisorganisatie die in 2015 is opgericht, begon met het organiseren van reizen naar plekken ,,waar je moeder liever niet van heeft dat je er heen gaat”. Zo kun je al reizen boeken naar Noord-Korea en Haïti. Afghanistan is nu toegevoegd aan het reisaanbod.

,,Afghanistan was een bestemming die we al lang op onze radar hadden”, zegt mede-oprichter Rik Brinks. ,,Nu hebben we eindelijk een betrouwbare partner gevonden voor een mooie en veilige route.” Volgens CultureRoad is Afghanistan een prachtig land met een rijke culturele historie, dat je alleen kunt ontdekken als je wat verder kijkt dan de hectiek die er tegenwoordig heerst. ,,Eeuwenlang is Afghanistan een kruispunt geweest van verschillende culturen. Het was een belangrijke route voor reizigers langs de zijderoute, iets wat je nog steeds terug ziet in de hedendaagse cultuur.”

De rondreis begint in Oezbekistan. Na het passeren van de grens maak je een road trip ,,dwars door Afghanistan” naar de hoofdstad Kabul, waar je zult overnachten. Je draagt Afghaanse kleding om minder op te vallen. Ook een uitstapje naar de Pansjhirvallei staat op het programma. Mocht de veiligheidssituatie het niet toelaten, dan ga je met het vliegtuig naar Kabul. Mocht je wel lonken naar een vakantie in Afghanistan, kijk dan voor meer informatie op de website: www.cultureroad.nl

Foto © Wereldreizigersclub.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!