375 dingen te doen in Montréal

autohuur Canada

Amsterdam, 15 maart 2017 – Montréal is cool dit jaar. De tweede stad van Canada viert dit jaar uitgebreid zijn 375-jarig jubileum. Met 375 evenementen, feesten, tentoonstellingen, voorstellingen, concerten, festivals, sportwedstrijden en andere activiteiten wordt gevierd dat Franse kolonisten de stad op 17 mei 1642 hebben gesticht.

Montréal heeft altijd al een beetje de reputatie van de grootste partystad van het land, maar in 2017 wordt daarvoor dus nog een schepje bovenop gedaan. Zo figureren de bomen en historische gebouwen in de oude binnenstad het hele jaar in een licht- en muziekshow, een multimediaspektakel onder de noemer ‘Cité Mémoire‘ met verhalen die de stad hebben gevormd de afgelopen eeuwen. Van 19 tot en met 21 mei maken gigantische reuzen van het straattheatergezelschap Royal de Luxe het centrum onveilig.

Eind mei wordt ook het leven nagebootst onder het Franse koloniale regime van destijds – de goede kanten, welteverstaan, zoals de muziek en de markten. Het Museum of Contemporary Art eert van zijn meest legendarische inwoners, de zanger Leonard Cohen, die afgelopen november overleed. Op 9 november opent de tentoonstelling A Crack in Everything, met werken van nationale en internationale kunstenaars die zich lieten inspireren door de muziekstijl van de grote meester. Een andere expositie brengt 67 bijzondere kunstwerken bij elkaar omdat het vijftig jaar geleden is dat Montréal gastheer was van de Wereldexpo in 1967.

De meeste activiteiten zijn in de zomer, wat de beste tijd is om Montréal te bezoeken. In januari en februari waren er ook al wat evenementen, maar het is dan wel een beetje koud in Montréal. Op winterse dagen kan de temperatuur gemakkelijk onder de -30 °C uitkomen. Voor een feeststemming hoef je overigens niet alleen naar Montréal af te reizen.

Heel Canada viert in 2017 dat het land 150 jaar onafhankelijk is, waardoor je onder meer gratis toegang hebt tot nationale parken. Ben je benieuwd naar het volledige programma in Montréal? Kijk dan op www.375mtl.com. En je hoeft je geen zorgen te maken dat niemand je kan verstaan. Het is weliswaar een Franstalige stad, maar iedereen spreekt Engels.

Foto © Montréal Symphonique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!