Canada wil op 7 september de grens openen voor toeristen

autohuur Canada

Canada opent grens weer voor toeristenAmsterdam, 30 juli 2021 – Al anderhalf jaar denken we dat de wereld vooral uit Europa bestaat, maar daar gaat verandering in komen. Canada wil op 7 september de grens weer openen voor alle buitenlanders, zo maakte de Canadese regering bekend. Het is voor het eerst sinds de uitbraak van de coronapandemie in maart 2020 dat  toeristen weer welkom zijn in Canada. Het klinkt veelbelovend: kun je eindelijk weer op vakantie naar het land van de prairies en de Rockies!

Als eerste stap opent Canada op 9 augustus al de grens voor Amerikanen, om te kijken wat de effecten zijn. Het land denkt de grenzen weer te kunnen openen door het dalende aantal besmettingen en het groeiende aantal Canadezen dat is gevaccineerd (het land heeft ook kleurcode geel). Uiteraard moeten internationale reizigers wel aan allerlei voorwaarden voldoen om Canada binnen te komen – daar zijn we helaas nog lang niet vanaf. Voor een vakantie in Canada gelden de volgende eisen:

– Je moet volledig gevaccineerd zijn en de laatste vaccinatie minstens 14 dagen voor vertrek hebben gekregen;

– Je moet een negatief testresultaat laten zien van een coronatest die binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen;

– Je moet de app ArriveCAN downloaden op je smartphone en alle reisgegevens voor vertrek invoeren.

Visum en testen bij aankomst in Canada

Vergeet niet dat je daarnaast via internet ook een Electronic Travel Authorization (eTA) moet aanvragen, maar dat was altijd al zo. Volledig gevaccineerde ouders mogen kinderen onder de 12 jaar meenemen naar Canada, ook als die nog geen vaccinatie hebben gehad. Vooralsnog mogen internationale passagiersvluchten landen op zeven luchthavens, waaronder populaire steden als Toronto, Montréal, Vancouver en Calgary.

Canada opent

De verplichte 3-daagse quarantaine in een hotel bij aankomst vervalt ook vanaf 9 augustus. Als je eenmaal Canada bent binnengelaten, hoef je je niet opnieuw te laten testen. Wel kunnen willekeurige passagiers bij aankomst uit de rij worden geplukt voor een verplichte Covid-19-test. Sjoemelen met vaccinatiecertificaten kun je beter nalaten, want daarop staat een boete van maximaal C$ 750.000 (ruim € 500.000).

Het is een heel geregel dus als je op reis wilt naar Canada, maar dat geldt tegenwoordig voor bijna elk land buiten Nederland. Daarbij is niets zeker, zoals alles onzeker is in deze tijden waarin het verdoemde coronavirus de wereld nog altijd in haar greep houdt. Door een nieuwe mutatie of sterk stijgende besmettingen in Nederland kunnen Nederlanders opeens toch niet meer welkom zijn in Canada. Op deze website van de Canadese overheid kun je de toelatingseisen in de gaten houden: travel.gc.ca

Foto's © Shutterstock.com/GagoDesign; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!