Met de bus van Amerika naar Mexico

Met de bus van Amerika naar MexicoAmsterdam, 18 juli 2015 – Reizen met de bus van de Verenigde Staten naar Mexico is binnenkort een piece of cake. De Amerikaanse busmaatschappij Greyhound is deze week begonnen met rechtstreekse busdiensten van Amerika naar de zuiderburen.

Het is de eerste keer dat een Amerikaanse maatschappij direct vanuit de VS busritten naar Mexico mag verzorgen. Elke week staan er minstens 23 ritten richting het zuiden in de dienstregeling. Vanuit verschillende steden in Texas, waaronder San Antonio, Austin en Dallas, rijden bussen naar Luevo Naredo vlakbij de grens en Monterrey, een stad die wat verder in Mexico ligt. Greyhound bouwt in het buurland eigen terminals voor de bussen.

Het passeren van de grens is altijd een moeizaam en tijdrovend proces met de vele smokkelaars, illegalen, criminelen en bijbehorende grenspolitie in de streek. De Amerikaanse en Mexicaanse autoriteiten hebben Greyhound echter beloofd dat ze hun best doen het proces te versnellen.

De bussen op de route hebben gratis wifi, leren stoelen, stopcontacten, voetsteunen en toiletten. Voor backpackers die naar het zuiden van de VS reizen, wordt het nu makkelijker een stukje Mexico mee te pakken. Kun je ook eens kennismaken met die typische mix van mensen die gebruikmaken van de bekende Greyhoundbussen: studenten, rugzakreizigers, aan lager wal geraakte alcoholisten, in zichzelf gekeerde nerds, ontaarde filosofen en praatzieke kletskousen. Een enkele reis is al te boeken voor $ 1 (slechts een paar tickets beschikbaar). Boeken kan via de website: www.greyhound.com

Foto © depositphotos.com/martince2.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!