1300 kilometer aan nieuwe fietsroutes in Amerika

autohuur USA

Amerika nieuwe fietsroutesAmsterdam, 20 juni 2014 – Amerika staat (nog) niet bekend als een fietsvriendelijk land, maar geleidelijk komt daar verandering in. De Verenigde Staten hebben zo’n 1300 kilometer aan nieuwe fietsroutes ontwikkeld in vier staten en in de hoofdstad Washington DC.

Amerika heeft nu meer dan 10.000 kilometer aan speciale fietsroutes, in 15 staten. Uiteindelijk moeten in het hele land fietsroutes worden gecreëerd, vooral op lokale en onverharde wegen. Dan kun je 80.000 kilometer fietsen in Amerika, en dat is meteen het grootste fietsnetwerk ter wereld.

In de staat Massachusetts is U.S. Bicycle Route 1 aangelegd, een traject 32 kilometer langs steden als Boston, Cambridge, Watertown en Newton. De route voert langs een rivier en vele historische plekken.

In de hoofdstad Washington DC kun je een fietsroute van bijna 6 kilometer volgen, waarbij je onder meer de historische wijk Georgetown doorkruist. Dit is onderdeel van U.S. Bicycle Route 50, die uiteindelijk helemaal naar San Francisco aan de westkust moet leiden. Een ander nieuw deel van fietsroute 50 is ontwikkeld in de staat Ohio, met een lengte van 50 kilometer.

In de staat Washington aan de westkust kun je 655 kilometer fietsen op U.S. Bicycle Route 10. Het is een van de meest bergachtige routes, maar daarom ook een van de mooiste. In de staat Illinois kun je kiezen voor U.S. Bicycle Route 36 en 37 (bijna 116 kilometer). Je fietst langs Lake Michigan en dwars door Chicago, waar bij je onderweg even kunt afstappen voor de bezienswaardigheden van deze miljoenenstad. Meer informatie vind je op www.adventurecycling.org

Foto © Shutterstock.com.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!