Je kunt nu in een tunnel onder de Niagara watervallen lopen!

Amsterdam, 3 november 2022 – De Niagara watervallen op de grens van Amerika en Canada kun je al jaren vanaf verschillende plekken bekijken: een uitkijkplatform, een reuzenrad, de Skylon Tower (233 meter hoog) of vanaf een boot op het water. Maar hier is sinds kort een nieuw perspectief bijgekomen. Je kunt nu namelijk via een tunnel onder de watervallen lopen! Aan het einde van die tunnel geniet je van een panoramisch uitzicht aan de rand van de Niagara rivier.

Een bezoekje aan de Niagara watervallen hebben veel mensen op hun bucketlist staan. Deze populaire plek trekt dan ook meer dan 8 miljoen bezoekers per jaar. Niet heel gek, want dit waanzinnige natuurwonder vind je nergens anders in deze hoedanigheid. Maar liefst 168.000 kubieke meter water valt hier iedere minuut naar beneden. Reis jij binnenkort naar Canada of de Verenigde Staten? Wees een van de eerste bezoekers die onder de watervallen loopt!

Geschiedenis van de Niagara watervallen

De Niagara watervallen zijn al zo’n 12.000 jaar oud. En de tunnel is niet nieuw. Deze is namelijk al meer dan een eeuw geleden gebouwd. De 670 meter lange tunnel diende al die tijd als een uitgang voor het water dat werd gebruikt voor het opwekken van waterkracht. De tunnel bevindt zich dan ook bijna 55 meter onder de vloer waar de energie werd opgewekt. Voor buitenstaanders was de tunnel echter tot voor kort gesloten.

Je kunt nu gelijk een bezoekje brengen aan de oude elektriciteitscentrale. Hier leer je meer over de geschiedenis van het gebouw. Ontdek op een interactieve manier hoe hier 100 jaar lang energie is gewekt door de kracht van het water uit de watervallen. ‘s Avonds vindt hier midden in de centrale een unieke lichtshow plaats.

Hoe kom je bij de tunnel?

Met een glazen lift ga je 55 meter naar beneden om de tunnel te bereiken. Op weg naar beneden zal je hierdoor verborgen plekken van de centrale zien. Leer daarnaast meer over hoe de tunnel werd opgegraven met minimale middelen. Alleen lantaarns, pikhouwelen, dynamiet en schoppen zijn tijdens de opgraving ingezet.

Eindig jouw bezoek met een kijkje op het uitkijkplatform. Hier heb je een prachtig uitzicht vanaf de onderkant op de Horseshoe Falls en American Falls. Meer informatie over de tunnel onder de Niagara watervallen vind je op deze website: www.niagaraparks.com

Wil je dit natuurfenomeen binnenkort bezoeken?
Boek hier een boottocht of wandeltocht bij de Niagara watervallen
Foto’s © niagaraparks.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, ik ben Elisa van Hengstum, 23 jaar en ik woon in Utrecht. Reizen is mijn favoriete hobby en ik heb nog een hoop bestemmingen op mijn bucketlist staan. Wanneer ik mijn Master Communication Science in Amsterdam heb afgerond wil ik dan ook gelijk naar Australië en Nieuw-Zeeland om hier een mooie rondreis te maken.