Nieuwe reiswebsite voor de Wereldreizigersclub

Na zo’n drie jaar is het in 2017 weer zover: tijd voor een nieuwe reiswebsite voor de Wereldreizigersclub! Een nieuwe frisse en sprankelende reiswebsite die tot de verbeelding spreekt, die reizigers inspireert met mooie foto’s, de leukste reisverhalen en praktische reistips en waar je terecht kunt voor het laatste reisnieuws en bijzondere ontwikkelingen in de reiswereld. Voor iedereen die van reizen houdt, zoals ons motto luidt. Of je nou als backpacker een wereldreis gaat maken, of als je een culinaire stedentrip wilt maken naar het Italiaanse Turijn. Of je nou op safari gaat in Zambia, of als je met de trein gaat reizen in Australië. Ons huidige ontwerp is ‘een beetje ouderwets en oubollig’, horen we regelmatig van onze bezoekers.

Maar de nieuwe reiswebsite gaat niet alleen om een nieuwe eigentijdse look. We willen ook graag up to date blijven met de nieuwe technologische ontwikkelingen en gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden die het internet biedt. De website van de Wereldreizigersclub is de afgelopen jaren al mobile responsive, dus te raadplegen op een smartphone of tablet, maar het kan altijd beter. Ook is de website redelijk snel, maar het kan altijd sneller. Als je ergens in Verweggistan wat informatie op onze website wilt raadplegen en je hebt eindelijk bereik, wil je dat die informatie ook snel op je smartphone verschijnt.

Bezoekers en verwachte groei

Voorts willen we berekend zijn op de verwachte groei. De website van de Wereldreizigersclub wordt nu al best goed bezocht, met gemiddeld 30.000 unieke bezoekers en 45.000 page views per maand. Ook de rankings zijn redelijk hoog, met een Google Pagerank van 4/10 en een Domain Authority en Page Authority van 45. Met het aantal bezoekers behoren we tot de top 100 van onafhankelijke reiswebsites & reisblogs in Nederland. Samen met de inspanningen op social media zijn we één van de ‘influencers’ in de reiswereld, zoals dat heet.

Het aantal bezoekers stijgt echter elke maand. Over niet al te lange tijd hopen we gemiddeld 100.000 unieke bezoekers per maand te bereiken. De nieuwe reiswebsite moet deze capaciteit (en liefst ook veel meer) aankunnen, zoals de site ook zonder problemen nieuwe content moet kunnen verstouwen. De website bestaat momenteel uit zo’n 300 pagina’s en ongeveer 450 berichten. De komende tijd zullen we de content flink uitbreiden, met de hulp van talloze reisbloggers.

Onze wensen voor de nieuwe reiswebsite

We zoeken voor 2017 een professioneel bureau met webdesigners dat ons kan helpen onze plannen, ideeën en dromen te realiseren. Hieronder hebben we uiteengezet wat onze wensen zijn voor de nieuwe reiswebsite:

– De huidige website is gemaakt in WordPress. Daarvoor is in 2014 een speciaal template voor ons ontworpen. Ook de nieuwe reiswebsite willen we graag in WordPress houden.

– We willen geen webdesigner die zegt: ,,Zoek maar een geschikte template uit. Dan passen we dat een beetje aan.’’ Dat kunnen we zelf ook wel, die kennis over WordPress hebben we. Het probleem is echter dat we – ook na een lange zoektocht – geen enkel downloadbare template gevonden hebben die geschikt is. We zien wel leuke templates, maar dan willen we net een paar dingen anders, weg of erbij.

– We willen geen webdesigner die zegt: ,,Dat kan niet.’’ Alles kan met een website, het is alleen de vraag hoeveel tijd en energie je erin wilt steken. We hebben al vaak genoeg meegemaakt dat we na een zoektocht op internet uiteindelijk zelf de oplossing vonden voor een ‘Dat kan niet’-kwestie, maar dat zouden we liever overlaten aan een professionele webdesigner met verstand van zaken.

– De paginastructuur van de huidige site moet voor een groot deel intact blijven, met kleine aanpassingen. Het is namelijk niet te doen om 3000 pagina’s handmatig te wijzigen. Vanwege de vindbaarheid en ranking in Google en andere zoekmachines moeten ook de url’s hetzelfde blijven.

– De site wordt (inhoudelijk gezien) dus één op één overgezet naar de nieuwe site, maar daarbij willen we enkele verbeterde functionaliteiten. Om een voorbeeld te geven: een mooi reactieformulier, een betere integratie met social media en een betere functionaliteit of plugin voor related posts en pages. Ook de homepage willen we graag uitgebreider.

– We zoeken een webdesigner die zowel creatieve kennis in huis heeft, maar ook technische kennis over de backend in WordPress. Die dus kan zorgen dat alles snel en goed werkt, zonder errors.

– We zoeken dus ook een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Daar hebben we ideeën over, wellicht iets rond vintage travel met aardse kleuren (zand, jungle, zee). We willen wel graag de wereldbol behouden, al staan we altijd open voor andere suggesties.

– De site kan visueel veel aantrekkelijker, natuurlijk. Foto’s zijn belangrijk, maar moeten niet overheersend zijn (dat er bijvoorbeeld op de homepage enkel een slideshow te zien is van grote foto’s). Anders lijken we teveel op alle andere reiswebsites en tekst (reistips, reisverhalen en reisnieuws) is onze ‘core business’. We zoeken een evenwichtige verdeling tussen foto’s en tekst.

– We waarderen het héél erg als een webdesigner ook creativiteit inbrengt en méédenkt over een nieuw ontwerp, om te voorkomen dat we teveel vasthouden aan onze eigen tunnelvisie. Het helpt als je enige affiniteit hebt met reizen 😉

– De site moet mobile responsive zijn, maar dat spreekt voor zich.

– De huidige website heeft een performance grade van 80 (via tools.pingdom.com). Met de nieuwe reiswebsite willen we dat graag een tikje opschroeven.

– We willen dat de webdesigner voor de nieuwe reiswebsite ook ruimte laat voor de commerciële mogelijkheden, bijvoorbeeld in de vorm van advertenties (die ook te zien zijn op de smartphone).

– De nieuwe reiswebsite moet goed beveiligd zijn. Al lange tijd zijn we – helaas – het doelwit van hackers. Dagelijks worden honderden pogingen ondernomen en een enkele keer is het ook gelukt. We bewaren op verschillende plekken backups en schroeven de beveiliging en inlogprocedures de hele tijd op, maar het kan altijd beter. We krijgen er kopzorgen, stress en hoofdpijn van, en dat willen we eigenlijk wat verminderen met een nieuwe reiswebsite.

– We zoeken specifiek een webdesigner in Amsterdam, om persoonlijk e.e.a te kunnen overleggen en te bespreken. Persoonlijk contact vinden we erg belangrijk!

Contact, offerte en koffie

Zijn we veeleisend? Zeker! Maar de website van de Wereldreizigersclub bestaat al lang en we hebben er bloed, zweet en tranen in zitten. Daarnaast hebben we helaas een paar keer slechte ervaringen gehad met andere webdesigners. Dat er iets anders werd geleverd dan we vroegen, zeg maar. Dat er toch een bestaande template werd gedownload en daarin ons logo werd geplaatst. Dat is niet ons idee van een nieuwe reiswebsite.

We zoeken niet iemand die zich er even snel van af wil maken en snel geld wil verdienen. We hebben een leuk budget voor een nieuwe reiswebsite (een bovengemiddeld bruto maandsalaris), maar daar verlangen we ook wat terug. Je krijgt daar ook wat voor terug. Behalve geld krijg je ook een vermelding op een goed bezochte website met een hoge waardering. En uiteraard zullen we in ons netwerk onze waardering uitspreken voor jouw inspanningen!

Ben je een webdesigner en wil je de uitdaging aan? Dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Een keer koffie drinken kan uiteraard ook, om de mogelijkheden te bespreken. Onze werkplek is Singel 146 in het centrum van Amsterdam, waar we graag een ambachtelijk bereide cappuccino voor je klaarmaken. Voor vragen kun je telefonisch contact opnemen met Eric Wendel, oprichter en eigenaar van de website, via telefoonnummer 06-22474403. Over het ontstaan van de Wereldreizigersclub kun je hier meer lezen.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 januari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het maken van een nieuwe reiswebsite, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam