4 tips om vrienden te maken op vakantie

Vrienden maken vakantieAls je op wereldreis bent, zal je tijdens je vakantie graag wat nieuwe mensen leren kennen. Dit is al helemaal het geval als je alleen reist. Een beetje menselijk contact is dan zeer wenselijk, hierdoor zullen de uitjes immers nog leuker worden.

Bovendien kom je misschien wel de liefde van je leven tegen. Wellicht moet je later een pallet versturen omdat je emigreert naar het thuisland van je partner. Wil je weten hoe je tijdens je wereldreis vrienden kunt maken? Hier vind je vier tips die je zeker zullen helpen op dit vlak!

Laat spontaniteit toe

Als je rondreist met een groep of aan een solo wereldreis bezig bent, is het in beide gevallen een goed idee om spontaniteit toe te laten. Als je elke minuut van elke dag van je reis plant, zal je niet alleen jezelf gestrest voelen en de hele tijd moe zijn, maar je gaat ook kansen mislopen.

Stel je ontmoet iemand in je hostel of in een trein waar je goed mee op kunt schieten. Diegene nodigt je uit om iets met hem/haar te doen, maar je hebt de rest van de dag al gepland en wijst daarom de uitnodiging af. Zonde, je mist zo een mooie sociale kans!

Gebruik reis-apps

Er zijn apps en sociale platforms die erop gericht zijn elk aspect van je solo-reiservaring te verbeteren. Hiermee kun je bijvoorbeeld eenvoudig vrienden maken terwijl je bezig bent aan je wereldreis. Zo kun je hiervoor onder meer Showaround toepassen, dit brengt je in contact met de lokale bevolking die bereid is om je rond te leiden in de stad.

Vrienden maken op vakantie

SoloTraveller is daarnaast juist gefocust op het in contact brengen van reizigers met elkaar. Flip the Trip is een vergelijkbare app, al kun je hiermee ook een reismaatje zoeken voor toekomstige reizen. PartyWith focust zich juist op het nachtleven!

Word lid van reisgroepen

Op Facebook en andere sociale media kun je lid worden van online reisgroepen waarin andere soloreizigers zitten. Ze delen hun advies, terwijl ze ook anderen proberen te vinden die ze tijdens hun wereldreis kunnen ontmoeten. Je zou communities moeten zoeken en lid worden die specifiek zijn voor je interesses of bestemmingen.

Er zijn echter ook een paar reisgroepen die we aanraden. Denk bijvoorbeeld aan Nomads, die zich focust op digitale nomaden. GoWonder’s Solo Female Travel Group en Girls Love Travel zijn juist zeer geschikt voor vrouwelijke solo wereldreizigers.

Wees benaderbaar

Wil je weleens een pakket versturen naar Spanje omdat je hier een vriend(in) hebt leren kennen tijdens je wereldreis? Dan is het belangrijk om tijdens de vakantie benaderbaar te zijn. Stel je lichaamstaal toont dat je graag met rust gelaten wilt worden. Mensen zullen je dan ook echt met rust laten!

Vrienden maken op vakantie tips

Maar als je dit helemaal niet wilt en juist anderen wilt leren kennen, moet je je lichaamstaal aanpassen. Door dit te doen, kom je benaderbaar over en zou het dus maar zo kunnen dat iemand je daadwerkelijk aanspreekt. Vergeet niet om ook zelf anderen aan te spreken!

Voor het laatst bijgewerkt op 23 oktober 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het maken van vrienden op vakantie, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen