Besparingstips voor internet op reis

Internet op reisVanuit het buitenland contact onderhouden met je familie en vrienden en informatie opzoeken op internet kan een dure grap zijn. Vooral buiten Europa lopen de kosten snel op als je wat aan het browsen en posten bent. Hier vind je zeven tips om op de kosten te besparen tijdens het internetten op reis.

# 1 Gebruik wifi

Gebruik wifi zoveel mogelijk, waar je ook bent. Op steeds meer plaatsen is het draadloos internet gratis beschikbaar, zoals in cafés en hotels en op treinstations en vliegvelden. Heb je gratis wifi, gebruik dit dan om apps te updaten en mails op te halen. Ben je op zoek naar de dichtsbijzijnde ‘free wifi hotspot’, installeer dan voor je vertrek de Wi-Finder App.

# 2 Zet data roaming uit

Het lijkt een open deur, maar nog altijd zijn er reizigers in het buitenland die vergeten de ‘data roaming’ uit te zetten op hun smartphone of tablet. Als je dit niet uitzet, worden alle apps, e-mails en sociale netwerken automatisch bijgewerkt zodra je verbinding hebt met een telefoonnetwerk. Wil je je mail, Google Maps of Facebook checken, zet de data roaming dan heel even aan, en daarna meteen weer uit.

# 3 Hou het gebruik in de gaten

Op de meeste smartphones en tablets kun je een limiet instellen voor het verbruik van data. Zodra je deze limiet nadert, krijg je een waarschuwing. Van tevoren kun je kijken wat het verbruik kost van het aantal megabytes in het buitenland, en daar je limiet op afstellen.

# 4 Gebruik offline reisapps

Voor je reis kun je weet-ik-niet-hoeveel handige reisapps downloaden, met praktische reisinformatie, gegevens over vervoer, tips over bestemmingen en kaartjes. Kies de apps uit die je ook offline kunt gebruiken, nadat ze je eenmaal hebt gedownload. Triposo, TripIt en Google Maps zijn handige apps die je ook kunt gebruiken zonder internetverbinding. Heb je een update nodig, zorg dan dat je wifi in de buurt hebt.

# 5 Vermijd streaming

Ga vooral niet op je smartphone live luisteren naar de radio of meekijken met een televisieprogramma als je in het buitenland bent. Streaming vreet megabytes, en dus euro’s. Alleen als je heel erg rijk bent en graag geld over de balk smijt, is dit het overwegen waard.

# 6 Verander van browser

Heb je wel eens van de internetbrowser Opera gehoord? Deze browser is er niet alleen voor computers, maar ook voor telefoons en tablets. Opera is een snelle en slanke browser die data comprimeert, waardoor je maar de helft van het aantal megabytes nodig hebt dan bij andere browers. Je kunt met Opera dus eigenlijk voor de helft van de prijs internetten in het buitenland. Je kunt ‘m downloaden via www.opera.com/nl

# 7 Verander je simkaart

Doe voor je reis een andere simkaart in je telefoon, een prepaid simkaart waar je van tevoren een tegoed op zet. Je wordt na thuiskomst niet verrast door torenhoge rekeningen. Wil je meer internetten, dan kun je het goed gewoon online opwaarderen. Er is een grote keuze aan (internationale) simkaarten, dus zoek er een uit die je kunt gebruiken op je bestemming en waarop je vanuit vele landen gratis gebeld kunt worden.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 juli 2016. Als je aanvullingen of opmerkingen hebt over besparingstips voor internet op reis, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto credit © depositphotos.com/ayo888.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam