Vijf bijzondere vakantiehuisjes in Europa

Al er één ding zeker is, is dat deze wereld vol met geheimen zit. Ook op het gebied van vakantiebestemmingen is er genoeg te ontdekken! De Wereldreizigersclub heeft enkele accommodaties gevonden die we je niet willen onthouden. Hier een top 5 van meest bijzondere vakantiehuisjes in Europa.

Les Cabanes du Bois Landry – Frankrijk

Op ongeveer twee uur van Parijs kun je in een ware boomhut slapen. En dan niet een snel in elkaar gezet hutje, maar een echte luxe boomhut. De boomhutten bevinden zich aan de rand van Parc naturel régional du Perche. Via een ladder, trap of zipline ga je naar de hut toe om vervolgens te kunnen overnachten hoog in de bomen. Rust, vrijheid en natuur zijn de kernmerken van Les Cabanes du Bois Landry.

Residence Durbuy – De Belgische Ardennen

In dit geval zijn het niet de accommodaties die Residence Durbuy uniek maakt, maar vooral de ligging. Het luxueuze vakantiepark ligt namelijk tegen een zuidhelling midden in de Belgische Ardennen en is slechts 3 kilometer verwijderd van het wereldberoemde stadje Durbuy. Waarom wereldberoemd? Omdat Durbuy de kleinste stad ter wereld is en verstopt ligt tussen de kronkels van rivier de Ourthe en aan de voet van de hoge rotsen van de Ardennen. Met de smalle straatjes en het prachtige marktplein straalt Durbuy een charme uit die je wilt ervaren.

Schloss Möhren – Duitsland

Altijd al willen weten hoe ridders en prinsessen vroeger woonden? Dat kan in het Duitse Beieren. Het authentieke Schloss Möhren heeft haar deuren geopend voor bezoekers en biedt de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om in een kasteel te slapen. De geschiedenis van het kasteel gaat terug naar de 12e eeuw. Met edele heren als eigenaars behoorde het kasteel tot koninklijk grondbezit van Monheim. Schloss Möhren heeft hierdoor een rijke geschiedenis. Kijk vanuit je slaapkamer in de poorttoren uit op de natuur van Altmühtal en maak een wandeling door de Romantische Straβe.

Het huis van 100 jaar – Polen

Ooit was het een vervallen woonhuis dat te groot was voor de bewoners om te onderhouden. Nu is Domstolat (het huis van 100 jaar) niet meer te missen wanneer je in het Poolse plaatsje Janowice Wielkie bent. Het gigantische gele huis is eigendom van een Nederlander die het door de jaren heen heeft omgetoverd tot een prachtige groepsaccommodatie. Wanneer je wakker wordt, hoor je het water van het beekje kabbelen en zijn er versgebakken broodjes te koop bij het dorpswinkeltje waar gecommuniceerd wordt met een hele grote lach. Met een natuurrijke omgeving, prachtige ruïnes en gastvriendelijke mensen is dit dé ideale plek om de Poolse cultuur op te snuiven zoals je nog nooit eerder hebt gedaan.

Nordic Bungalow – IJsland

Hoewel je de plaatsnaam waarschijnlijk niet kan uitspreken, is Ólafsfjöròur in IJsland wel een plek waar je als natuurliefhebber naartoe wil. Brimnes heeft hier naast een hotel ook vakantiehuizen die direct aan het meer liggen, met een adembenemend uitzicht. Omgeven door bergen en valleien is het de ideale plek voor een wandelvakantie. De huisjes zijn uitgerust met een eigen veranda en een hot tub met uitzicht op het water. Daarnaast is er een grote kans dat je het noorderlicht kunt zien!

Voor het laatst bijgewerkt op 31 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over bijzondere vakantiehuisjes in Europa, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Les Cabanes du Bois Landry; Flickr.com/kismihok; Schloss Möhren; Domstolat; Brimnes.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam