Voeding voor op reis

Chili con carne uit een pakje
Chili con carne uit een pakje

Het kan voorkomen dat je toch het nodige voedsel mee moet nemen op reis. Als je op expeditie in de bergen of in de woestijn gaat, zal je niet gauw een eettentje of een winkel tegenkomen. Voor avonturiers die het ruige landschap gaan opzoeken zijn er gelukkig talloze lichtgewicht voedselpakketjes voorhanden die je in een handomdraai zonder veel ingewikkelde toeren kunt bereiden. Vaak zijn deze kant-en-klaar maaltijden genoeg om je eetlust weg te nemen en krijg je in een keer alle noodzakelijke voedingsstoffen en vitaminen naar binnen.

Behalve voor expedities zijn deze maaltijden ook geschikt als reserve voor de ‘gewone’ rugzakreiziger of de (kritische) kampeerder die geen zin heeft om zijn eigen potje te koken. Je kunt op plekken komen waar je vanwege de slechte hygiënische omstandigheden liever geen eethuisje opzoekt. Of je maag kan al zodanig van streek zijn, dat je de lokale cuisine liever even links laat liggen. Het is vooral praktisch, dit reisvoedsel. Maar lekker? De kwaliteit verbetert langzaamaan en er komen steeds meer smaken bij. Voor tochten in uithoeken zijn de maaltijden en energiedrankjes onmisbaar, maar als het even kan is het toch leuker en smaakvoller het lokaal bereide voedsel uit te proberen.

Merken buitensportvoeding

Hieronder een lijstje van in Nederland verkrijgbare reismaaltijden. Je kunt deze gerechten vaak alleen bij buitensportzaken kopen, dus de kans is klein dat jouw supermarkt het reisvoedsel in zijn assortiment heeft.

Globetrotter Buitensportvoeding
Globetrotter Buitensportvoeding zegt zelf het grootste assortiment van gedroogd voedsel voor reizigers te hebben. Ze hebben inderdaad een uitgebreide selectie kant-en-klaar maaltijden, lunch- en ontbijtpakketten en losse ingrediënten voor hongerige reizigers. Op de Nederlandstalige site van het bedrijf kun je de producten niet alleen bestellen, maar vind je ook een hoop praktische informatie over voeding tijdens de reis.

Lyo Food
Poolse producent van gevriesdroogde bergsportmaaltijden, opgericht in 1998. De maaltijden bevatten geen conserveringsmiddelen of kunstmatige voedseltoevoegingen. Alleen verse ingrediënten en kruiden worden gebruikt, met als resultaat ,,de echte smaak van een zelfgemaakte maaltijd”.

Real Turmat
De Real Turmat-maaltijden in oranje zakken worden gemaakt door het Noorse bedrijf Drytech. Het zijn gevriesdroogde maaltijden van hoge kwaliteit, met verse Noorse ingrediënten. De gerechten zijn zeer licht in gewicht en zeer calorierijk. De maaltijden worden eerst bereid en daarna langzaam ingevroren en vacuüm getrokken. De gerechten worden bereid door heet water toe te voegen en zijn klaar in 5 tot 8 minuten.

Trek’n Eat
Trek ‘n Eat maaltijden zijn gevriesdroogde voedingsmiddelen die kunnen worden bereid met water. Perfect voor kant en klare maaltijden op reis en tijdens expedities. De maaltijden zijn eenvoudig te bereiden: voeg kokend water toe, roer, laat het gedurende 8 tot 10 minuten staan en het eten is klaar klaar. Het assortiment bestaat uit vlees- en visgerechten, soepen, vegetarische maaltijden, groenten, ontbijtgerechten en desserts.

Buitensportvoeding webwinkels

Buitensportvoeding.nl
Webshop gespecialiseerd in gevriesdroogde maaltijden, energyrepen en -drankjes en accessoires.

Verpakt voedsel
Online verkoop van vriesdroogmaaltijden voor avonturiers en outdoor sporters.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 mei 2014.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam