Wat niet mag ontbreken op de inpaklijst voor je stedentrip

Van een stedentrip kun je geen genoeg krijgen. Even een paar dagen er tussenuit om te genieten van de beste restaurants, musea te bezoeken en het nachtleven te verkennen. Er zijn zoveel trips als er steden zijn! Van New York en Tokyo tot Rome en Parijs: in elke stad proef je een andere sfeer en zie je andere bezienswaardigheden.

Maar veel steden zijn ook de moeite waard om meerdere keren te bezoeken. Een stedentrip is ideaal om die ene speciale expositie te bekijken of dat nieuwe hippe wijkje te ontdekken. Er is keuze genoeg en als je het even niet weet: een last minute stedentrip is altijd wel te vinden.

Voor een stedentrip heb je natuurlijk minder bagage nodig dan voor een langere vakantie of een wereldreis. Je hebt een kortere variant nodig van je inpaklijst. Probeer niet teveel mee te nemen. Voor een 3-daagse stedentrip is alleen handbagage wel genoeg. Hoe vaker je op stedentrip gaat, hoe meer je thuis zult laten. Toch zijn een aantal dingen onmisbaar voor een stedentrip. Hier zetten we op een rij wat zeker niet mag ontbreken op de inpaklijst!

Goede wandelschoenen

Een stedentrip staat gelijk aan veel wandelen. Want dat is ook het doel van zo’n trip: zoveel mogelijk doen en zien in een zo kort mogelijke tijd. Zelfs als je gebruik maakt van het openbaar vervoer en taxi’s, zal je veel wandelen. Goede wandelschoenen zijn cruciaal en moeten op de eerste plaats staan van je inpaklijst. Kies voor wandelschoenen waarmee je keitjes, scheve stoeptegels, trappen en drempels kunt overwinnen. Beperk het gebruik van je teenslippers tot je hotelkamer. Trek je wandelschoenen in ieder geval aan in het vliegtuig, dat scheelt weer bagage.

Powerbank

Tijdens een stedentrip gebruik je je smartphone veel vaker dan tijdens een vakantie in de zon. Je gebruikt je mobieltje om je route te vinden op Google Maps, om leuke winkels en cafeetjes te zoeken, om openingstijden te checken en om online kaartjes te bestellen. De batterij van je smartphone loopt zo razendsnel leeg, dus een powerbank verdient een prominente vermelding op de inpaklijst. Zo kun je rustig je mobiele telefoon opladen op een terras of in de rij voor het museum, zonder dat je in de buurt hoeft te zijn van een stopcontact.

Twee setjes kleding

Het is altijd een lastige vraag: hoeveel kleding moet je meenemen? Voor een 3-daagse stedentrip in de lente of de zomer zijn twee setjes kleding eigenlijk wel genoeg. Een sportief en comfortabel setje voor overdag, als je veel wandelt. En daarnaast een hipper, modieuzer of netter setje voor ’s avonds, voor het bezoeken van de betere restaurants en clubs. Sommige stedentrippers zetten daarnaast een reservesetje kleding op hun inpaklijst. Zo heb je nog een schone broek als je per ongeluk in de Seine valt of op een het geverfd bankje gaat zitten. Zelf vinden we deze extra ballast wat overdreven. Eén extra T-shirt of rokje is wel genoeg.

Zonnebrandcrème

Je verwacht het niet bij een stedentrip, maar in de grote stad verbrand je sneller dan je denkt. Je loopt een groot deel van de dag buiten en ongemerkt gebeurt dat veel in de zon. Zelfs in een stad met veel schaduw en hoge wolkenkrabbers, zoals New York, vangt je gezicht veel zonnestralen op. Zonnebrandcrème hoort daarom op je inpaklijst te staan, zodat je je ’s avonds voor de spiegel niet afvraagt waar die rooie kop vandaan komt. Daarnaast kunnen je lippen wel wat bescherming tegen de zon gebruiken, dus stop ook een goede lippenbalsem in je bagage. Een lipbalsem met SPF heeft een ingebouwde zonbescherming én voorkomt droge en schrale lippen.

Waterfles

Wie vaak een stedentrip maakt, heeft standaard een waterfles in zijn uitrusting zitten. Waar je op kantoor de hele dag naar de waterkoeler loopt, zal je in de stad je toevlucht moeten zoeken tot terrasjes, cafés en koffietentjes. Dat is absoluut leuk, maar op dorstige momenten wil je gewoon naar water kunnen grijpen. Zeker in heuvelachtige steden als Rome en Lissabon (allebei met zeven heuvels) kost het wandelen toch wat meer inspanning en gezweet, en dan is het heerlijk als je water bij de hand hebt om de dorst te lessen. Kies voor een duurzame en stevige waterfles die je onderweg kunt vullen met kraanwater. In westerse steden is dat prima te drinken.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de inpaklijst voor een stedentrip, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam