De ultieme inpaklijst voor het strand: 10 dingen die je zeker moet meenemen!

Een zomervakantie is niet perfect zonder een dagje strand. Eindelijk even ontspannen, de zorgen van thuis achter je laten en de zilte zeelucht opsnuiven. Genieten van de stralende zon die een glimlach op je gezicht tovert. Een duik in de koele zee nemen om de zandkorrels van je af te spoelen. Een dagje aan het strand zorgt voor een gelukzalig en rozig gevoel!

Er zijn eindeloos veel stranden in de wereld om uit te kiezen. Je kunt je onder een palmboom terugtrekken op een verlaten strandje aan een pittoreske baai. Of de gezelligheid opzoeken in een levendige badplaats waar je de nieuwste badmode kunt bewonderen, mee kunt doen aan een potje beachvolleybal en met een glas witte wijn weg kunt doezelen bij een hippe strandtent.

Als je de keuze eenmaal hebt gemaakt, komt de volgende vraag: wat moet je allemaal meenemen? We helpen je graag een handje! Hier vind je de ultieme inpaklijst voor het strand, met 10 dingen die je zeker moet meenemen.

#1 Voor de mannen: een zwembroek

Laten we maar beginnen met de accessoires die het meest voor de hand liggen, al wil je niet weten hoe vaak die worden vergeten! Voor mannen is dat natuurlijk een zwembroek. Je kunt kiezen voor een hippe zwemboxer om de show mee te stelen, of een strakke zwemshort als je van plan bent om veel in de zee te zwemmen.

#2 Voor de vrouwen: bikini of badpak

Zwemkleding is uiteraard ook voor vrouwen onmisbaar. De meeste zullen kiezen voor een bikini, zodat je over je hele lichaam een kleurtje krijgt en je rondingen beter uitkomen 😉 Wist je dat de bikini pas in 1946 door een Fransman is uitgevonden? Een badpak bestaat veel langer en is een handige keuze als je veel in de golven wilt duiken. Dan hoef je niet iedere keer je bikinitopje terug te zoeken.

#3 Voor baby’s: een zwemluier

Baby’s en peuters kunnen zorgeloos spetteren en plonzen met een zwemluier. Tegenwoordig hoef je je niet te beperken tot duffe witte exemplaren die je na een dagje strand kunt weggooien. Zwemluiers zijn ook verkrijgbaar in kleurige prints en ze zijn te wassen, wat beter is voor het milieu. Voor kleine kinderen is trouwens ook UV-werende zwemkleding te koop.

# 4 Slippers

Er zijn strandgangers die alles op blote voeten doen, maar wij raden je toch aan om een paar teenslippers of sandalen tussen je tenen te wringen. Zeker op warme bestemmingen kan het zand behoorlijk heet aanvoelen onder je zool. Het is geen prettig gevoel om je voeten te branden. Ga je naar een strand met veel kiezels, stenen of rotsen, dan is een paar waterschoenen een goed idee.

#5 Strandlaken

Een beetje comfort op het strand is nooit weg, dus stop een handdoek of strandlaken in je tas. Liefst een groot exemplaar waarop je je helemaal uit kunt rekken, zonder dat je voeten of haren in het zand terechtkomen. Helemaal trendy de laatste tijd is de roundie, een katoenen rond strandlaken dat uit Australië is overgewaaid. Zo’n strandlaken kun je ook om je heen slaan als het wat kouder is.

#6 Zonnebrandcrème

Een fles zonnebrandcrème mag zeker niet ontbreken op je inpaklijst. Uit een recent onderzoek bleek dat 50 procent van de Nederlanders niet altijd zonnebrandcrème gebruikt om zich te beschermen tegen de zon. Vooral op het strand verbrand je snel als de zon schijnt. Smeer je in met een hoge factor. Op de lange termijn voorkom je daarmee ook veroudering van de huid en ziektes als huidkanker.

#7 Zonnebril

Je wilt een dagje strand niet beëindigen met hoofdpijn, zelfs als je je goed hebt ingesmeerd. De hele dag knijpen met je ogen in de felle zon kan behoorlijk vermoeiend zijn, dus vergeet niet een zonnebril op je hoofd te zetten. Bovendien beschermt een zonnebril je ogen tegen UV-straling. Ook op de lange termijn kan dit weer schadelijk zijn.

# 8 Inflatable

Wat is een dagje strand zonder plezier! Het hoeft heus geen paarse krokodil te zijn, maar met een opblaasbaar luchtbed of zwemband kun je enorm veel lol beleven in de zee. Ze zijn tegenwoordig te koop in allerlei grappige vormen, zoals een pizzapunt, een watermeloen of een cactus.

#9 Koelbox

Het is heerlijk om tijdens een dagje strand wat verkoelende drankjes bij je te hebben. Zonnebaden maakt nou eenmaal dorstig! Neem een koelbox mee en vul die met water, frisdrank, wijn of bier. Je hoeft echt niet zo’n log ding mee te nemen waar je je een breuk aan sjouwt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opvouwbare koeltas met isolatiemateriaal, waardoor je drankjes toch koel blijven. Dat ziet er ook nog eens modieus uit.

# 10 Flesopener

Vergeet niet een flesopener toe te voegen aan je inpaklijst! Zit je daar op het strand te snakken naar een biertje, en dan krijg je het flesje niet open… Je hebt flesopeners als sleutelhanger waardoor je die altijd bij je hebt. Ook handig is een zonnebril of een sandaal met ingebouwde flesopener. Voor de wijnliefhebbers: neem een kurkentrekker mee!

Voor het laatst bijgewerkt op 16 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de ultieme inpaklijst voor het strand, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam