Reizen is gezond!

Reizen gezondGoed nieuws voor alle reizigers! Reizen is namelijk niet alleen erg leuk om te doen, het blijkt ook nog eens hartstikke gezond te zijn. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat reizen een positieve invloed heeft op zowel je fysieke als je mentale gesteldheid.

Minder kans op hart- en vaatziekten

Mannen en vrouwen die minimaal één peer keer jaar op vakantie gaan, hebben 32 procent minder kans om te overlijden aan hartziektes dan degenen die dit niet doen. De voornaamste reden is dat tijdens een vakantie, waarin je geen tijdsdruk en verantwoordelijkheden hebt, stress en angst verminderen. Twee keer per jaar op vakantie gaan lijkt echter optimaal te zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Centerstone, een non-profitorganisatie op het gebied van gezondheid. De reden dat reizen zorgt voor een lagere kans op hart- en vaatziekten, is waarschijnlijk dat reizen stressverminderend werkt. Stress is namelijk één van de belangrijkste oorzaken van hart- en vaatziekten.

Een kleinere kans op dementie

Ook de Amerikaanse U.S. Travel Association deed onderzoek naar de effecten van reizen op onze gezondheid. Daaruit blijkt dat, met name voor gepensioneerden, reizen ook nog eens bijdraagt aan het voorkomen van dementie en Alzheimer. Dat komt omdat reizen het brein helpt om te gaan met nieuwe omgevingen, geuren en geluiden. Door het brein steeds weer te prikkelen, worden nieuwe koppelingen tussen de zenuwcellen gemaakt.

Buitenlucht maakt gelukkig

Wandelen buitenluchtTijdens een reis ben je over het algemeen het grootste deel van de dag buiten. Mensen die meer buiten zijn, zijn niet alleen gezonder maar ook gelukkiger. Dit is wederom bevestigd in een onderzoek van Bever en de Universiteit van Wageningen. Zo is onderzocht hoe vaak we naar buiten gaan, welke gevoelens dit bij ons oproept en wat de redenen zijn om wel of niet naar buiten te gaan. Veel in de buitenlucht zijn is gezond, zo zorgt het ervoor dat je voldoende vitamine D aanmaakt, een vitamine die ervoor zorgt dat je je blij voelt. Veel mensen hebben een tekort aan deze vitamine, wat onder andere kan leiden tot spierzwakte en een verhoogde kans op botbreuken.

Topbestemmingen voor 2022

Genoeg redenen dus om ook in 2022 weer een paar mooie reizen te maken! De ultieme bestemmingen voor dit jaar zijn onder meer Bhutan en Bermuda. In het oosten van Bhutan vind je ruige natuur die goed te verkennen is met een terreinwagen. Bermuda kenmerkt zich juist door mooie witte stranden, waarop je heerlijk kunt ontspannen en kunt zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt. Als je wat dichter bij huis wilt blijven, dan zijn de Azoren zeker een topbestemming voor dit jaar. Deze Portugese archipel bestaat uit negen vulkanische eilanden en is zeker een bezoekje waard.

Kortom, reizen is gezond en het maakt ons een gelukkiger mens. Kies dus snel jouw favoriete bestemming uit en ga deze zomer lekker op de reis!

Voor het laatst bijgewerkt op 10 maart 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen is gezond, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam