Single vrouwen: de ultieme tips om alleen te reizen!

Tips voor single vrouwen om alleen te reizenJe hebt de afgelopen maanden onvermoeibaar doorgewerkt, tot je erachter komt dat je er even tussenuit moet. Misschien even een stedentripje tussendoor. Alleen: je bent alleen op dit moment. Maar niet getreurd: hier vind je de ultieme tips om als single vrouw alleen te reizen!

#1 Doe onderzoek

De wereld ziet er misschien een beetje angstig uit dezer dagen, maar er zijn zeker bestemmingen die veiliger zijn dan andere. Check de veiligheidsadviezen en verzamel informatie over het vervoer in een stad, de lokale bevolking en accommodatie. Met een beetje wereldwijsheid kun je genieten van een veilige en onvergetelijke trip. Hier vind je enkele van de beste steden om alleen rond de wereld te reizen.

#2 Vul je agenda

Zorg dat je een volle agenda hebt – een goed voorbereide route houd je bezig en geeft je meer zelfvertrouwen. Maak in ieder geval een planning voor de eerste paar dagen. Zoek tips over de leukste winkelstraten, restaurants en bars en bekijk welke evenementen plaatsvinden. Dan weet je ook meteen in welk deel van de stad je het beste een hotel kunt boeken.

#3 Trek op met andere reizende vrouwen

Trek op met andere single vrouwen die alleen reizen: wie anders kent hetzelfde gevoel en begrijpt je? Maak samen een dagtochtje en wie weet krijg je in de loop van de dag tal van nuttige reistips. Het is sowieso altijd leuk om vrienden te maken met mensen van de andere kant van de wereld!

#4 Hou je smartphone bij de hand

Met je mobiele telefoon bij de hand kun je te allen tijden onderweg informatie opzoeken. Het is ook handig als je bent verdwaald en als je onverhoopt in een benarde situatie terechtkomt. Het is raadzaam een telefoonnummer geprogrammeerd te hebben dat je in noodsituaties snel kunt bellen, waarbij je altijd moet weten waar je je precies bevindt.

Je smartphone kan ook van pas komen in het zeldzame geval dat je je verveelt. Luister naar muziek of zoek wat afleiding met een spelletje. Hou je van bingo spelen op je mobieltje? Via Bingo-apps.co.uk kun je online verschillende bingogames spelen.

#5 Neem een boek en koptelefoon mee

Alleen reizen staat niet synoniem voor eenzaamheid. Stop een boek en een koptelefoon in je rugzak als je hunkert naar een rustig moment.

#6 Vertrouw op je instinct

Vertrouw op je instinct en je gevoel over dingen om te doen, plaatsen en mensen. Of het nou gaat over iets wat je heel graag wilt doen of over plekken die je moet vermijden, het stemmetje in je hoofd neemt meestal de juiste beslissing.

#7 Verstop je niet

Blijf op reis op openbare en publieke plekken als je op stap gaat, vooral tijdens de nacht. Hou je strikt aan de avondklok, als die er mocht zijn. Hier vind je meer tips om als vrouw alleen veilig te reizen.

#8 Hou een reisdagboek bij

Hou op reis een dagboek bij. Wat je ook doet, vergeet niet om je ervaringen op papier of online te zetten, foto’s te maken van jezelf, andere mensen, monumenten, skylines, natuurschoon en de vrienden die je maakt. Schrijf je gedachten op en bewaar je kaartjes, bonnetjes, telefoonnummers en adressen… Het zijn waardevolle herinneringen om op terug te kijken en het doet je weer denken aan de tijd dat je daar was.

Solo reizen als vrouw alleen vereist dat je op jezelf vertrouwt om problemen op te lossen, informatie te verzamelen en je tijd in te delen. Dit kan spannend zijn, maar ook een beetje eng. Haal het meeste uit je reis door van tevoren wat huiswerk te doen, en het internet af te struinen op zoek naar bruikbare tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam