Booking Slovenië

Tips voor een vakantie in Slovenië

Bled meer in SloveniëEuropa biedt een mooie diversiteit aan vakantiebestemmingen. Veel Nederlanders trekken elke jaar in de zomer in grote getale naar de zuidelijke landen van ons continent. Europa heeft echter veel meer mooie bestemmingen te bieden. Zo valt in het oosten nog veel te ontdekken. Hier worden de landen over het algemeen minder vaak bezocht. En dat is jammer!

Ook hier zijn zoveel mooie plekken om heerlijk van de zon te genieten en tot rust te komen. Slovenië is zo’n bestemming. Er zijn genoeg reisaanbieders die reizen verzorgen naar dit mooie land. Graag geven we je dan enkele tips over bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen!

Slovenië bezit vele meren met kristal helder water, omringd door bergen. Het meer Bled en Bohinj zijn hier twee voorbeelden van. Aan het Bled meer is het gelijknamige Bled kasteel gelegen. Het kasteel stamt uit de elfde eeuw en bezit een prachtig museum en uitzicht over het meer. Dit is één van de vele kastelen die Slovenië nog rijk is. Door het hele land vind je meerdere kastelen, waarvan sommige, zoals kasteel Bled, in goede staat zijn.

Ook voor grotten is een vakantie in Slovenië uitermate geschikt. Het land heeft liefst 8000 grotten, waarvan er zo’n twintig te bezoeken zijn. Elk jaar worden nog nieuwe grotten ontdekt. Voor het grootste grottencomplex moet je afreizen naar de Karst-regio. Daar bevinden zich maar liefst 20 kilometer aan ondergrondse grotten.

Portoroz, SloveniëWaar echter weinig mensen zich bewust van zijn, is het feit dat Slovenië ook een strook strand heeft dat aan de Adriatische Zee grenst. Het dorpje Portoroz ligt aan deze kuststrook. In het water kan je de nodige verkoeling opzoeken, of kun je in een van de vele strandtentjes een verkoelend drankje nuttigen. Omdat Portoroz aan de relatief rustige zee ligt, is hier uiteraard ook de mogelijkheid tot verschillende watersporten en kun je er goed duiken.

Slovenië is waarschijnlijk niet het eerste land waar je aan denkt wanneer het over wijn producerende landen gaat. Echter heeft Slovenië al bijna twee-en-een-half duizend jaar een zeer levendige wijncultuur! Slovenië heeft alles in huis dat nodig is voor een hoogwaardige wijnproductie. Het klimaat is gevarieerd, de grond bezit de juiste eigenschappen en zijn er genoeg heuvels te vinden. Volgens sommige liefhebbers is Slovenië één van de beste wijnproducenten ter wereld.

Dit is natuurlijk slechts een handjevol tips. Slovenië heeft zoveel meer te bieden. Maar op deze manier wilde we je alvast een glimp geven van al het moois dat dit land te bieden heeft.

Foto's © www.pictureslovenia.com/Jošt Gantar; Turistično združenje Portorož.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam