Verstuur eens een uitnodiging voor een stedentrip

De zomermaanden zijn achter de rug en bijna alle Nederlanders zijn terug van hun zomerbreak. Dat betekent dat de tijd van de stedentrips is aangebroken! Dat blijkt bijvoorbeeld uit gegevens van kaartenwinkel Kaartenhuis.

Waar tijdens de zomervakantie veel vakantiegangers een eigen kaart ontwerpen met eigen fotomateriaal, worden in september en oktober de meeste uitnodigingskaarten verstuurd waarbij iemand wordt meegevraagd op stedentrip. Deze uitnodigingen zijn duidelijk te herkennen aan de gebruikte foto’s op de voorkant van de kaart, waar grote trekpleisters als de Eiffeltoren en London Eye op worden gezet.

De populairste stedentrips naar kleinere steden

Ook worden de bestemmingen steeds gevarieerder. Voorheen kozen Nederlanders altijd voor de grote steden in de buurlanden, maar nu worden ook steeds meer ‘bijzondere’ trips gemaakt naar steden als Warschau, Newcastle, Bristol, Boekarest en Lissabon. Bekend maakt onbemind lijkt niet langer op te gaan, nieuwe ervaringen in nog onbekende steden lijken populairder.

Ook worden veel kaarten verstuurd rondom het bezoeken van de jaarlijkse kerstmarkten. Overigens blijven Antwerpen, Londen, Berlijn en Parijs veruit de populairste bestemmingen.

Zelf ook iemand meevragen op een stedentrip?

Lijkt het je ook leuk om je partner, een familielid of een vriend(in) op een originele manier mee te vragen op stedentrip?

#1 Kies eerst een leuke bestemming uit!

#2 Kies een leuke foto uit je eigen fotocollectie die je op de voorkant van de kaart wilt zetten. Ben je zelf nog niet eerder op de bestemming geweest? Dan kun je ook kiezen voor rechtenvrije afbeeldingen van lokale bezienswaardigheden. Deze kun je vinden via Pixabay en Pexels.

#3 Bezoek een kaarten website, zoals Kaartenhuis, waar je een uitnodigingskaart kunt maken.

#4 Upload de afbeelding en ontwerp de kaart, tot deze helemaal naar wens is.

#5 Schrijf een leuke tekst. Heb je al geboekt en is de datum al bekend? Zet de datum dan in de kaart.

#6 Verstuur de kaart en houd je telefoon de volgende dag in de gaten. Zonder twijfel ontvang je een leuke reactie terug!

Voor het laatst bijgewerkt op 20 september 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het versturen van een uitnodiging voor een stedentrip, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam