Waar moet je op letten bij het maken van een roadtrip?

Heb je altijd al gedroomd van een roadtrip met vrienden, je partner of zelfs alleen? Dat kan allemaal natuurlijk. Je langverwachte droom kan nu eindelijk uitkomen! Maar waar moet je dan allemaal op letten?

Je autoverzekering

Ga je per auto op reis, dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je auto goed verzekerd is. In het binnenland is dit waarschijnlijk nogal duidelijk, maar hoe zit het dan in het buitenland? Bekijk hiervoor goed welke autoverzekering je eigenlijk hebt.

Heb je een WA-verzekering, dan zijn enkel de kosten voor de schade aan de andere partij gedekt, niet je eigen schade. Wil je daarentegen geen risico lopen, en ook de schade aan je eigen wagen kunnen verzekeren, dan moet je hiervoor een uitgebreidere autoverzekering afsluiten. Dit houdt in dat het iets meer zal kosten dan een gewone WA-verzekering, maar hierbij ben je dan voor meerdere zaken verzekerd, wat handig kan zijn, zeker in het buitenland.

Misschien vraag je je dan af hoe je kan bewijzen dat je auto ook verzekerd is in het buitenland. Hiervoor heb je gelukkig geen honderden documenten nodig. Met enkel de groene kaart kun je bewijzen dat je auto verzekerd is in het buitenland. Opmerking: vergeet voor je vertrek niet na te kijken tot wanneer je auto verzekerd is, zodat je zeker niet in de problemen komt of kan komen in het buitenland!

Verzekering voor pechhulp

Je wilt er uiteraard niet aan denken, maar je kunt helaas ook wel eens pech hebben wanneer je op reis bent. Dan zou je graag ook kosteloos willen genieten van hulp in het buitenland. Vele autoverzekeraars bieden ook dit aan als aanvullende verzekering.

Het is geen verplichte verzekering, maar het zou uiteraard wel eens handig kunnen zijn. Meestal betaal je hier niet zoveel meer voor. Zo’n verzekering kost vaak slechts een paar euro extra per maand. Wat hier exact onder valt, bekijk je het beste eens samen met je verzekeraar.

Vergeet de verplichte zaken ook niet!

Wat eigenlijk heel normaal is en eigenlijk zelfs verplicht is om bij te hebben is onder andere het EHBO-kistje, het fluorescerende vestje en de brandblusser. Het lijkt misschien evident om dit bij te hebben omdat het verplicht is, maar toch heeft niet iedereen dit bij zich. Je hebt natuurlijk liever geen pech onderweg, maar je kan je er toch beter goed op voorbereiden en dit doe je ook door gewoon de spullen bij te hebben die je moet bij hebben. Ook een reserveband bij je hebben kan altijd handig zijn!

Wanneer je hier al rekening mee probeert te houden, dan kan je al geruster vertrekken op je roadtrip, want dan ben je al beter voorbereid!

Voor het laatst bijgewerkt op 8 december 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over waar je op moet letten bij het maken van een roadtrip, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam