Riviercruises

Handige tips voor het maken van een riviercruise

Een riviercruise is eigenlijk een cruise in het klein. Vanaf het voorsteven of het achterdek tuur je niet naar een eindeloze blauwe zee met een verre horizon, maar kijk je uit op een afwisselend landschap van heuvels, bossen en bergen. Je schip vaart over kronkelende rivieren langs bruisende steden en pittoreske dorpen waar je kunt aanmeren om ze van dichtbij te bewonderen. In tegenstelling tot een zeecruise heb je bij een riviercruise altijd een prachtig uitzicht dat niet snel verveelt.

Op grote cruiseschepen is er veel vermaak aan boord, maar bij een riviercruise vind het vermaak vooral aan de kant plaats. Riviercruiseschepen zijn ook minder megalomaan dan de enorme luxueuze passagiersschepen die de oceanen tegenwoordig bevaren. Op riviercruiseschepen bevinden zich meestal tussen de 140 en 160 passagiers, want een cruisevakantie wat intiemer maakt.

Riviercruises in Europa

De grote Europese rivieren, zoals de Rijn, de Donau en de Rhône, zijn populair voor het maken van een riviercruise. Je kunt een paar uur mee met een schip, maar ook kiezen voor een dagenlange cruise waarbij je de hele rivier afvaart. Bij het maken van een riviercruise kun je vaak zelf kiezen waar je opstapt en van boord gaat. Het fenomeen riviercruises bestaat al lang, want al vóór de komst van de automobiel kon je ontspannen tijdens een ‘reisje langs de Rijn’.

Riviercruises hebben daarom een nog wat stoffig imago, met een beeld van ouderen die op hun schip elke avond bingo spelen. Net zoals bij zeecruises zijn riviercruises echter met een opmars bezig de laatste jaren. Scheepswerven leveren steeds meer nieuwe cruiseschepen af en ook jongeren wagen zich vaker aan een riviercruise. Ook zijn Amerikanen, Chinezen en andere niet-Europeanen de riviercruise als een ideale manier om relaxt Europa te doorkruisen, waarbij ze kunnen uitstappen wanneer ze maar willen.

Riviercruises in de wereld

Het maken van een riviercruise gebeurt trouwens niet alleen in Europa. Ook op de grote rivieren in andere werelddelen kun je een riviercruise maken en genieten van het fascinerende landschap waar je voorbij glijdt. Je kunt bijvoorbeeld luxe riviercruises maken op de Wolga-rivier in Rusland, op de Mississippi-rivier in Amerika, op de Nijl in Afrika en op de Mekong-rivier in Vietnam en Cambodja. Een riviercruise op de machtige Amazone-rivier in Zuid-Amerika is voor velen zelfs een hoogtepunt van hun vakantie. Dichter bij het ongerepte regenwoud en de inheemse gemeenschappen kun je bijna niet komen…

Aanbieders van riviercruises

Wil je weleens een riviercruise maken tijdens je vakantie? Hieronder vind je een overzicht van aanbieders van riviercruises in Nederland.

De Jong Intra Vakanties

Bij De Jong Intra Vakanties kun je terecht voor riviercruises over de mooiste rivieren van Europa. Er zijn veel verschillende cruises te boeken, of je nu op zoek bent naar een korte kerstcruise, een langere 4-landencruise of een cruise in het voorjaar, de zomer of het najaar. ► Bekijk hier het aanbod van riviercruises van De Jong Intra

OAD Reizen

OAD biedt prachtige riviercruises aan over de Rijn, Moezel, Donau, Saar, Main, Wezer, Elbe en het IJsselmeer. Alle riviercruises hebben verzorging op basis van volpension, waarbij ontbijt, lunch en diner zitten inbegrepen. Tijdens de kerstcruises zijn de schepen sfeervol versierd. ► Bekijk hier het aanbod van riviercruises van OAD

Stip Reizen

Bij Stip Reizen kun je kiezen uit verschillende riviercruises in Nederland, België en Duitsland. Je kunt bijvoorbeeld een Rijncruise boeken langs de mooiste plekken in Duitsland en in november en december kun je een riviercruise maken langs de kerstmarkten. Stip Reizen biedt cruises aan voor een onvergetelijke ervaring en een scherpe prijs. ► Bekijk hier het aanbod van riviercruises van Stip Reizen

Voor het laatst bijgewerkt op 6 december 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het maken van een riviercruise, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam