Gratis wifi in het vliegtuig

Gratis wifi in het vliegtuigDe tijd dat je in de lucht verstoken bent van internet, lijkt voorbij. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen gaan met de tijd mee en bieden wifi aan in het vliegtuig, nadat frequente reizigers hier herhaaldelijk om hebben gevraagd. Helaas moet je in de meeste gevallen nog wel een vergoeding betalen om aan boord van het vliegtuig te kunnen internetten. Ook de langzame internetverbinding schrikt af. Gelukkig zijn er ook luchtvaartmaatschappijen die investeren in de technologie aan boord en die met de nodige restricties gratis wifi aanbieden aan passagiers.

Hieronder een overzicht van vliegtuigmaatschappijen met gratis wifi (stand november 2014).

Air China
Het is niet precies bekend op welke vluchten wifi beschikbaar is bij de Chinese luchtvaartmaatschappij Air China. Het is gratis, maar niet toegestaan op mobiele telefoons.

Emirates
Bij Emirates is in de meeste vliegtuigen al wifi geïnstalleerd. Het gebruik van de eerste 10 MB is gratis.

JetBlue
De Amerikaanse low budget luchtvaartmaatschappij JetBlue biedt een eenvoudige basis internetverbinding aan op enkele vluchten. Voor een sneller internet moet je te betalen.

HongKong Airlines
Gratis internet is beschikbaar op de vluchten tussen Londen en Hongkong.

Nok Air
De regionale Thaise luchtvaartmaatschappij Nok Air gaat gratis wifi in de loop van 2015 aanbieden aan boord van alle Boeings 737.

Norwegian
De Noorse prijsvechter Norwegian biedt gratis internet aan op korte en middellange vluchten in Europa. Op lange vluchten is het nog niet mogelijk.

Philippine Airlines
Gratis internetten is alleen mogelijk op de route tussen Londen en de Filipijnse hoofdstad Manila.

Scandinavian Airlines
Internet is gratis aan boord van het vliegtuig van passagiers die ‘SAS Plus’ vliegen (met extra beenruimte) of lid zijn van EuroBonus, voor frequent fliers.

Turkish Airlines
Turkish Airlines biedt gratis internet aan voor passagiers van de business class aan boord van enkele grotere vliegtuigen, waaronder de Boeing 777.

Mocht je nog meer luchtvaartmaatschappijen weten die gratis internet aanbieden tijdens de vlucht, laat het dan weten via het reactieformulier hieronder!

Voor het laatst bijgewerkt op 21 november 2014.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam