Goedkoop vliegtickets boeken met VPN

Vliegtickets boeken VPNVliegtickets worden steeds duurder: we kampen met inflatie, stijgende energieprijzen en een hogere vliegtaks. Je moet er vroeg bij zijn om een voordelig vliegticket te vinden. Maar wist je dat je ook goedkoop vliegtickets kunt boeken met VPN? Dit is de afkorting van Virtual Private Network, een soort privénetwerk waarmee je op een veilige en anonieme manier kunt internetten.

Door de installatie van VPN op je computer of je smartphone worden je persoonlijke gegevens versleuteld. Dat moet je op zich al een geruststellend gevoel geven als je op reis gaat, zodat cybercriminelen en hackers minder makkelijk allerlei informatie van je kunnen ontfutselen. Je kunt echter ook je geografische locatie aanpassen door je IP-adres te veranderen. En dit is ideaal om goedkoop vliegtickets te kunnen boeken! In dit artikel vertellen we je alles over deze travel hack.

Hoe werkt VPN precies?

VPN is een dienst die je aanschaft voor een privé en beveiligde toegang tot het internet. Dat kan een betaald abonnement zijn, al zijn er ook gratis VPN-aanbieders. Voor de beste service kun je beter gebruikmaken van een betaalde dienst. Een van de meest betrouwbare aanbieders is ExpressVPN, die al sinds 2009 VPN-diensten aanbiedt in de hele wereld (waaronder Nederland en België). De VPN-dienst kun je gebruiken via een app op je mobiele telefoon of door de installatie van software op je computer.

Vliegtickets boeken met vpn

Zet vervolgens VPN aan nadat je bent verbonden met het internet. Je eigen computer of smartphone maakt dan eerst verbinding met een beveiligde VPN-server, die vervolgens verbinding maakt met de rest van het internet. Hierdoor is je verbinding versleuteld en kan niemand meekijken wat je online allemaal aan het doen bent. Je internetactiviteiten zijn afgeschermd tegen cybercriminelen, maar ook tegen overheden en bedrijven.

Bij het opstarten van VPN kies je ook de locatie van de server die je wilt gebruiken. Een aanbieder als ExpressVPN biedt bijvoorbeeld serverlocaties aan in bijna honderd landen. Na een paar seconden ben je verbonden met de desbetreffende server en worden al je gegevens versleuteld door het virtuele netwerk doorgegeven.

Prijzen van vliegtickets schommelen

Iedereen die op internet speurt naar goedkope vliegtickets weet het: de prijzen kunnen nogal schommelen. De prijs van een vliegticket kan na een dag opeens veel hoger zijn, waardoor je spijt hebt als haren op je hoofd dat je niet meteen hebt geboekt. Luchtvaartmaatschappijen verbeteren continu hun technologie en algoritmen om hun winsten te vergroten.

Vliegtickets VPN

Er is op zich niet veel nodig voor luchtvaartmaatschappijen om prijsschommelingen te veroorzaken. Ze kunnen makkelijk zien vanuit welk land je boekt en je persoonlijke gegevens verzamelen. Daarbij maken ze onder meer gebruik van cookies die ze op je computer of telefoon plaatsen. Je kunt je cookies wissen, maar dat maakt tegenwoordig niet zoveel meer uit. De prijzen van vliegtickets zijn meestal hetzelfde.

Met VPN kun je echter je geografische locatie aanpassen, terwijl je internetactiviteiten anoniem blijven. Op deze manier kun je makkelijk prijzen van vliegtickets vergelijken zonder dat luchtvaartmaatschappijen je gegevens bijhouden en de prijzen kunnen verhogen.

Boeken van vliegtickets met VPN: hoe pak je dat aan?

Dankzij VPN kun je een luchtvaartmaatschappij laten geloven dat je de boekingswebsite vanuit een ander land bezoekt. Je kunt dan kiezen voor een server in een land waar de prijzen van vliegtickets waarschijnlijk lager liggen.

Stel dat je een vlucht zoekt van Schiphol naar Delhi, de hoofdstad van India. Het prijspeil in India ligt een stuk lager dan in Nederland, dus de inwoners daar hebben minder te besteden. De kans is aanwezig dat de prijs van een vliegticket van Nederland naar India daar dus ook lager ligt. Je kiest dan India als serverlocatie, zodat het lijkt als je de website vanuit dat land bezoekt.

Vliegtickets VPN boeken

Check daarna de prijs die je in Nederland zou betalen voor het vliegticket, maar probeer ook verschillende andere landen als locatie te kiezen. Het kan best dat het boeken van een vliegticket van Nederland naar India nóg goedkoper is in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Er zijn voorbeelden van reizigers bekend die zo honderden euro’s konden besparen op de prijs van een vliegticket voor precies dezelfde vlucht, op dezelfde dag. Ook met het boeken van hotels kan het soms voordeliger zijn om gebruik te maken van een VPN-verbinding.

Nog wat tips voor het gebruik van VPN

Hieronder zetten we nog enkele tips op een rij als je met VPN goedkope vliegtickets wilt boeken:

  • een vliegticket voor een binnenlandse vlucht is vaak goedkoper als dit in het land zelf wordt gekocht. Dus voor het boeken van een binnenlandse vlucht in Mexico kun je dit land als serverlocatie kiezen.
  • zoek eerst naar de prijzen van een vliegticket in een land met een lager prijspeil dan in Nederland. Het heeft niet zoveel zin de prijzen van vliegtickets te vergelijken in ‘dure’ landen als Noorwegen of Zwitserland.
  • kijk ook naar de prijs van een vliegticket in business class. Die kan in een ander land bijzonder aantrekkelijk zijn en soms maar een klein beetje duurder dan een ticket voor economy class in eigen land.
  • let op de taalinstellingen, dat invloed kan hebben op de prijs van een vliegticket. Dus verander de taal van een website niet in het Nederlands als je via VPN zogenaamd vanuit een ander land komt kijken.
  • ga op de boekingswebsite niet inloggen met je klantnummer, je naam of het nummer van je loyaliteitsprogramma bij de luchtvaartmaatschappij. Zo is ook bekend wie je bent en waar je woont. Op die manier kan de luchtvaartmaatschappij alsnog een hogere prijs voor een vliegticket vragen.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 september 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over goedkoop vliegtickets boeken met VPN, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam