10 tips om geld te verdienen op reis

Geld verdienen op reisDat is de ideale combinatie: lekker op reis gaan en ondertussen geld verdienen! Reizen kost je normaal gesproken veel geld. Je spaarrekening wordt geplunderd met alles wat je kwijt bent voor vliegtickets, overnachtingen, restaurants, lokaal vervoer en attracties. Er zijn echter ook manieren om geld te verdienen terwijl je de wereld rondreist.

Je kunt een tijdelijk baantje nemen waar je als reiziger helemaal geknipt voor bent, of online proberen je bankrekening te spekken. Het meenemen van een laptop is vaak al voldoende om te werken op reis, omdat je tegenwoordig overal internet hebt. Je hoeft je niet langer af te vragen: wat kan ik lenen? Met een bescheiden budget trek je gewoon de wijde wereld in, kijken hoever je komt 😉 Hier vind je 10 tips om geld te verdienen op reis!

Verkoop je foto’s

De kans is groot dat je op reis toch al foto’s maakt. Waarom zou je die dan niet verkopen? Er zijn talloze beeldbanken, zoals Shutterstock en DepositPhotos, waar je zogeheten ‘stockfoto’s’ kunt aanleveren. Zij betalen je voor de beste foto’s. Neem wel een goede camera mee, want de foto’s moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Ook al heb je de nieuwste smartphone, daarbij wordt het toch lastig om de concurrentie aan te gaan met de vele andere fotografen die op hetzelfde idee zijn gekomen.

Geld verdienen op reis tips

Word een influencer

Als je de hele dag op Instagram, YouTube of Facebook zit, zou je er eigenlijk voor betaald moeten worden. Gelukkig kan dat tegenwoordig, als influencer. Ja, dat is nu een normale baan. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar onmogelijk is het niet. Zorg eerst dat je met eigenzinnige posts, filmpjes of foto’s genoeg volgers krijgt. Daarna kun je geld verdienen door het promoten van merken. Er zijn talloze marketingbureaus die infuencers daarin ondersteunen.

Pluk bloemen, groente en fruit

Seizoenswerk is populair onder reizigers die niet bang zijn om hun handen vuil te maken. Als je graag in de buitenlucht vertoeft, zijn er talloze boerderijen die tijdelijk krachten nodig hebben om fruit, groente en bloemen te plukken. Vooral in Australië zijn er veel backpackers die zo wat bijverdienen om daarna verder te kunnen reizen. Behalve geld krijg je ook een verblijfplaats. Dit is ideaal als je het plattelandsleven in een ander land wilt ervaren, weg van de toeristische routes.

Maak muziek op straat

Ben je muzikaal aangelegd? Neem je gitaar, saxofoon of reispiano mee en verdien je geld als straatartiest. Op de juiste plek, zoals een druk openbaar plein of voor een treinstation, kun je goed geld verdienen door mensen te entertainen. Ook met andere artistieke talenten, zoals breakdance of jongleren, kun je zo je slaapplek van die nacht bekostigen. Check wel de lokale regels, want niet overal zijn straatartiesten even welkom.

Geld verdienen op reis als straatartiest

Word reisblogger

Hoe geweldig is het om over je reisavonturen te schrijven? In een reisblog kun je onderweg je leukste reistips delen en andere reizigers inspireren. Het is wel belangrijk dat niet alleen je familie en vrienden je verhalen lezen. Je hebt een behoorlijke hoeveelheid bezoekers nodig voordat je er geld mee kunt verdienen. Dan kun je doen via affiliate marketing: je plaatst een linkje naar een pagina waar je bezoekers iets kunnen kopen, en je krijgt commissie. Reisbloggen klinkt leuk, maar is wel bijna een fulltime baan.

Solliciteer als stewardess

Je kunt letterlijk geld verdienen tijdens het reizen als stewardess of steward. Je komt op plekken waar je anders misschien nooit zou komen en je krijgt royale extraatjes, zoals korting op vluchten en goedkope tarieven voor familieleden. Zo’n 100 uur per maand vliegen is natuurlijk best vermoeiend, maar op een verre exotische plek heb je enige tijd om bij te komen. Zodra de coronacrisis voorbij is, zal het vliegverkeer weer een enorme vlucht nemen en is er een grote vraag naar stewardessen.

Reis als tekstschrijver

Als je goed kunt schrijven, kun je dit talent perfect met reizen combineren. Met je laptop en een internetverbinding maakt het totaal niet uit waar je bent in de wereld. Er zijn talloze klusjes waarmee je als tekstschrijver geld kunt verdienen, zoals het schrijven van webteksten, blogposts, advertentieteksten of gebruiksaanwijzingen. De opdrachtgever heeft geen idee dat jij je teksten hebt geschreven in een zonnig oord als Bali of Martinique.

Geld verdienen op reis als tekstschrijver

Geef Engelse les

Nederlanders zitten niet verlegen als het om een woordje Engels gaat. Van alle landen waar Engels niet de moedertaal is, beheersen de Nederlanders deze taal als beste. Dat komt goed uit, want bijna overal in de wereld staan mensen te trappelen om Engels te leren. Het helpt als je een bevoegdheid hebt als leraar Engels, want dan kun je tijdelijk invallen bij scholen en bedrijven. Maar ook zonder officiële diploma’s kun je Engelse les geven. Huur een goedkoop appartementje via Airbnb en bied je aan via internet of de lokale supermarkt.

Word een virtuele assistent

Voel je je aangetrokken tot de zakenwereld? Meld je dan aan als virtuele assistent, waar steeds meer vraag naar is onder druk bezette managers en snelgroeiende bedrijven. Een virtuele assistent is een zelfstandige professional die managers op afstand ondersteunt met het beantwoorden van mails, het plannen van afspraken, het beheren van reisboekingen en het bijhouden van spreadsheets. Een virtuele secretaresse eigenlijk. Het grote voordeel hiervan is dat je dit ook tijdens het reizen kunt doen. Installeer je met een laptop op een tropisch eiland en werk de mails van je baas weg!

Werk op een cruiseschip

Werken op een cruiseschip is een van de betere banen voor mensen die graag reizen. Het is een uitstekende manier om goed geld te verdienen en tegelijkertijd de wereld te verkennen, want tijdens een cruise bezoek je de mooiste plekken op aarde. Voor eten en onderdak wordt gezorgd, dus je hebt geen kosten tijdens het reizen. Daarnaast is het een geweldige manier om te netwerken, zowel met andere bemanningsleden als met de welgestelde passagiers. De banen op een cruiseschip variëren van bartender en casinomedewerker tot kapper en masseur. Je verdient zo tussen de € 800 en € 8000 per maand.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 februari 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over geld verdienen op reis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © shevtsovy/Shutterstock.com; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam