Dagboek van een wereldreis

Vrijdag 19 januari (dag 76)

Met veel andere reizigers, zoals met de Italiaan Marco die ik hier ontmoette, heb ik het erover hoe moeilijk het is om grip te krijgen op India. Het is een land van extremen en het kost heel wat moeite om het land en de Indiërs te begrijpen. Als je een tijdje rondreist in dit land realiseer je je hoe weinig je van dit land en zijn cultuur af weet. Voordat ik naar India kwam wist er ik helemaal niks van, behalve dat het een groot stuk land was waar Gandhi had rondgelopen.

Nu, na ongeveer anderhalve maand me te hebben verbaasd en de confrontatie met het land te zijn aangegaan, heb ik het idee dat ik weinig méér weet. Wat gaat er om in de Indiërs, hoe is het zo gekomen dat ze deze manier van leven hebben zoals ik dat observeer? Wat sowieso al moeilijk te doorgronden is. Ik heb nog een tijdje om te proberen erachter te komen, al vrees ik dat ik nooit tot een duidelijke conclusie zal kunnen komen.

Vandaag ben ik de hele dag bezig geweest met een poging een pakje naar Nederland te sturen, maar die poging heeft gefaald. In het stadje Ernakulam op het vasteland, waar je met het veerbootje naartoe moet, een paar uur gezocht naar stevig plakband. Met een stevige rol in mijn achterzak terug naar m’n hotel. Daar heb ik mijn pakje geprepareerd, zodanig dat de kans aanwezig is dat het ook aankomt. Maar bij het postkantoor accepteerden ze het niet! Er moet een doek omheen, anders kunnen ze de douaneverklaring er niet goed op plakken. Nou, ja!!?? Morgen zet ik mijn poging voort. Eens moet het toch lukken.

► Verder lezen naar zaterdag 20 januari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam