Dagboek van een wereldreis

Woensdag 21 februari (dag 109)

Het regent in Calcutta! En ook de eerste keer sinds ik in India ben. En als het hier regent betekent dat overal modder, blubber en nog eens blubber. Het wordt een beetje mistroostig buiten, en dat wordt nog eens versterkt doordat alles gesloten is en het net een zondag lijkt. Pas toen ik vanochtend buiten liep bemerkte ik dat – via navragen kwam ik erachter dat het vandaag een nationale feestdag is. Door de regen zit het populaire westerlingencafé op de hoek nog voller dan anders, het is inderdaad geen pretje om in de regen buiten te lopen….

Omdat ik vanavond met de trein naar Varanasi vertrek en tot die tijd toch mijn uren moet opvullen, heb ik besloten me wederom tussen mijn soortgenoten in onze stamkroeg te proppen. Het deed me echter sterk denken aan een rit met een Indiase bus, dus ik ben snel weer naar buiten gevlucht. Ik heb rondjes gelopen in de omgeving, op zoek naar een goedkope fax-service (en misschien wel een e-mail service?).

De man zonder armen die normaal om roepies schreeuwend op zijn buik op de stoep voor het Indian Museum ligt, lag er vandaag niet. Ook voor hem is het natuurlijk een vrije dag. Het valt me sowieso op dat ik in India veel de-maandag-tot-en-met-vrijdag-van-negen-tot-vijf-bedelaars tegenkom. Uiteindelijk een fax gestuurd naar Marion, en helaas geen fax terugontvangen (dat kon wel, tegen betaling). Ik heb me met een te dure taxi naar het station laten vervoeren, ben in de trein gestapt en heb Calcutta achter me gelaten.

► Verder lezen naar donderdag 22 februari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam