Dagboek van een wereldreis

Maandag 22 januari (dag 79)

Het is een jubileum vandaag: Trivandrum is de 25e stad op mijn wereldreis in het 25e land dat ik ooit in mijn leven heb bezocht (India). Maar voordat ik dit jubileum kon vieren eerst afscheid genomen van Christa en Sigrid, wat me diep aan het hart lag. Het was zo enorm gezellig met ze dat ik graag nog een paar dagen met ze had willen spenderen, maar onze wegen splitsten zich.

Het ontmoeten van andere reizigers is best een belangrijk onderdeel van het reizen, ondanks dat het altijd kortstondig is. Nu denk ik nog aan hun en kostte het moeite om afscheid te nemen, het volgende moment heb ik al weer andere reizigers ontmoet en is er na mij iemand anders die mijn plaats bij Christa en Sigrid heeft ingenomen. Het ontmoeten van andere reizigers is net zo vluchtig als het verwerken van de ene adembenemende ervaring in de volgende. Maar goed, dat maakt het reizen ook spannend.

Weer zat ik opgepropt in de bus naar Trivandrum, terwijl ik het ontzettend ongedisciplineerde gedrang, geduw en getrek van mijn medepassagiers gelaten over me heen liet komen. Wat wel jammer is van al die als sardientjes ingeblikte busreizen dat je niets van de omgeving en het landschap ziet. Tussen de Indiërs ben ik enorm lang en kijk ik tegen het dak aan. De ramen zitten op navelhoogte. In Trivandrum (of Thiruvananthapuram, volgens de moderne spelling) een aantal brieven gekregen van mijn familie. Ontzettend leuk dat ze zo vaak aan me denken.

► Verder lezen naar dinsdag 23 januari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam