Dagboek van een wereldreis

Dinsdag 28 november (dag 24)

De Zuid-Afrikaan op onze kamer, William, gaat volgende week terug naar zijn land na een jaar reizen en verheugt zich er al enorm op. Het vervelende alleen is dat hij er de hele dag over praat hoe leuk hij het vindt om weer terug te keren, terwijl ik nog een heel jaar te gaan heb. Voor de rest is het een hele aardige jongen waar je gezellig mee kan praten. Hij liep met ons mee naar de ingang van Petra, waar hij met een vals kaartje wel binnen dacht te kunnen komen. Hij werd echter weggevoerd door een Arabier van de veiligheidsdienst, waarna we dachten hem verder niet in Petra terug te zien.

Ronald en ik voelden het wel in onze benen van het vele lopen van gisteren, dat merkten we toen we na binnenkomst een nieuwe berg met wat overblijfselen van de Romeinse stad wilden bestijgen. Een paar uur vóór zonsondergang kwamen we aan op de top, waar we twee Nederlanders tegenkwamen die ook net waren begonnen aan hun wereldreis. Grappig, ze volgen globaal dezelfde route als ik en misschien kom ik ze later nog tegen, in China of zo.

Lekker een tijdje op de top gezonnebaad, voordat we weer naar beneden moesten omdat het te donker zou worden. En ja hoor, daar kwamen we William weer tegen! Het was hem op de een of andere manier toch weer gelukt om binnen te komen. Na onze vermoeide klim terug naar ons dorp gegeten in het restaurant waar we al twee keer eerder hebben gegeten. Maar ondanks dat we al bijna tot de stamgasten behoren krijgen we nog steeds geen korting.

► Verder lezen naar woensdag 29 november.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam