Dagboek van een wereldreis

Vrijdag 29 december (dag 55)

Vaak denk ik: is deze reis een droom? Ja, het is een droom. Jarenlang heb ik er van gedroomd een wereldreis te maken. Nu die droom is uitgekomen kan ik me soms nog steeds moeilijk realiseren dat ik dit allemaal echt meemaak. Als ik terugkom zal ik er denk ik vaak over terugdenken áls een droom, want het is zó – tja, hoe zal ik het noemen – zó ‘fantastisch’ wat ik om me heen zie, hoor en ruik.

In Mumbai erg vroeg naar het Salvation Army Red Shield Hotel, een soort Leger des Heils-tehuis, waar de meeste rugzaktoeristen verblijven omdat het de enige goedkope plek is: slechts twee euro per nacht. Het is hier een stuk warmer dan ik tot nu toe heb meegemaakt: overdag in de dertig graden en ‘s nachts koelt het nauwelijks af, dus het is lekker zweten. In Mumbai heb je ook weer de gebruikelijke lastige mannetjes. Meestal vragen ze als eerste “where you come from my friend?”, en dan zeg ik “what do you think?”. Dat verstaan ze meestal niet, dus is de conversatie snel afgelopen.

Wat Mumbai highlights bezocht, zoals de Gateway of India, het Prince of Wales Museum en het luxe Taj Hotel (sommigen zeggen dat dit het meest luxe hotel ter wereld is, maar daar ben ik absoluut niet zeker van). Verder een beetje gerelaxt, na die zware dag in de trein gisteren. Oh ja, ik heb ook nog een tocht gemaakt met een rondvaartboot en één biertje gedronken in een bar. Volgens mij was het helemaal niet zo’n zwaar biertje, dus ik ben het niet meer gewend. Stomdronken en half-laveloos wist ik de top van mijn stapelbed te bereiken.

► Verder lezen naar zaterdag 30 december.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam