Dagboek van een wereldreis

Maandag 29 januari (dag 86)

Voor de tweede keer afscheid genomen van Christa en Sigrid. Ik ben benieuwd of ik ze nog een keer tegenkom, en zo ja, waar en wanneer. Het is vreemd dat het dromen in dit stadium van mijn reis vooral wordt beperkt door die twee, en met name Sigrid.

Ik heb Kanyakumari weer verlaten, op naar het noorden. De komende tijd zal ik voornamelijk naar het noorden reizen. Het is een gek idee, maar misschien is Kanyakumari wel het zuidelijkste punt geweest van m’n hele wereldreis. Ik heb het plan nu naar het Periyar National Park te gaan, want je moet toch tenminste één nationaal park in India hebben gezien. Daarvoor moet ik helaas weer naar Trivandrum. Daar vandaan vertrekt de bus alleen in de ochtend, dus ik moet er ook nog blijven overnachten.

Op de een of andere manier valt het me altijd tegen als ik na korte tijd voor de tweede keer in een plaats kom. De eerste keer ben je nieuwsgierig en is het spannend een nieuwe plek te leren ontdekken. Als je voor de tweede keer ergens komt is het meestal uit pure noodzaak en ben je niet geneigd je hart andermaal voor een inmiddels bekend oord open te stellen. Zo ook met Trivandrum.

Weer naar hetzelfde hotel dat me de vorige keer goed is bevallen, maar dit keer waren ze een stuk minder vriendelijk en kreeg ik een bar slechte kamer gevuld met muggen. Om de tijd te doden voordat ik morgenochtend vroeg vertrek ben ik naar de film Bandit Queen geweest. Eindelijk een indrukwekkende Indiase film.

► Verder lezen naar dinsdag 30 januari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam