Reisblogs van een wereldreis

ReisblogsReizigers willen hun ervaringen en belevenissen graag delen met anderen, waar ook ter wereld. Of ze nou een wereldreis maken of een stedentrip. Of ze nou avontuurlijk met een klein rugzakje door de woestijn trekken, of overnachten in 5-sterrenhotels en luxe resorts. Nederlanders en Vlamingen, fanatieke reizigers als ze zijn, zijn dus overal op internet te vinden, met hun eigen reisblogs, reiswebsites en zelf in elkaar geflanste homepages. Sommige reisblogs zien er zo professioneel uit, dat ze niet onder doen voor een online reismagazine of reistijdschrift.

Hieronder vind je een overzicht van reisblogs en blogs van Nederlanders en Vlamingen die een wereldreis maken of gemaakt hebben. Heb jij een eigen reisblog en wil je ook worden opgenomen in dit overzicht: geen probleem. Laat het ons weten via het contactformulier. We vragen alleen wel een linkje terug naar de website van de Wereldreizigersclub 😉

Heb je nog geen reisblog, maar wil je er graag één beginnen en je verhalen delen met tienduizenden andere mensen? Dan kun je ook een reisblog beginnen op de site van de Wereldreizigersclub. Lees hier meer over reisbloggen op onze site.

Reisblogs van wereldreizigers

2 Discover
Jan en Petra gingen in 2004 backpacken door Peru, een land dat al vele jaren op hun verlanglijstje stond. Dat beviel zo goed, dat ze een jaar later een kijkje gingen nemen aan de andere kant van de wereld, in Thailand. Op hun fraai vormgegeven site zijn de schitterende foto’s te zien en de reisverslagen te lezen die ze aan de reizen hebben overgehouden.

All Around The World
Rick en Marieke trekken in juni 2002 voor een anderhalf jaar durend avontuur de wereld in. Dit avontuur brengt ze naar vijf werelddelen, waar ze in contact hopen te treden met andere natuur, cultuur, mensen, dieren, planten maar ook met hunzelf. Alle informatie met betrekking tot de voorbereiding, de reisverslagen en de foto’s kun je op deze site vinden.

Angela’s Fietsdroom
Angela stapt 11 maart 2019 in Eindhoven op haar fiets en hoopt één jaar later in Singapore aan te komen. Ze volgt in in Europa de Limes-route (die de Romeinen ooit gebruikten) en vanaf Turkije de Zijderoute. Op haar blog kun je meer lezen over haar voorbereidingen en belevenissen.

Anton’s Reizen
Anton had al vele jaren een droomwens om naar Patagonië te gaan, maar eind 2003 was het dan zover. Met Baobab reisde hij af naar het zuidelijkste deel van Zuid-Amerika. Op zijn site staan foto’s en een reisverslag, dat eigenlijk ‘een hopeloze poging is om het (prachtige) landschap te beschrijven’. Ook is er een verslag te vinden van een reis door zuidelijk Afrika en er komen er meer bij, van Cuba en andere landen.

Backpackgek
Reisblog van Freek en Claudia, die in september 2011 op wereldreis gingen. Na een jaar reizen genieten ze nu van reizen, wonen en leven in Oslo, Noorwegen. Op hun site vind je alles over hun voorbereidingen, reisverhalen, tips, ervaringen, advies en heel veel inspiratie.

Ctheworld
Eric en Claudia zijn reisgekken en delen hun avonturen op hun website. Met hun beelden en verhalen hopen ze iedereen te inspireren. Hun favoriete werelddeel is Afrika. Een jeep met een daktent: je kunt ze niet gelukkiger maken. Dansend door het mulle zand van de Afrikaanse savannes. Turend naar wildlife met U2 op de achtergrond. ,,Wij dromen, wij dwalen, wij improviseren en wij genieten. Wij plukken de wereld!”, zoals ze zelf zeggen.

Eastward!
Reis van Iwe, met blond haar en een rode baard, van Nederland naar Mongolië met zijn Toyota Landcruiser in 2017. Via Rusland reist hij weer terug.

Family Martens
Cees en Petra prijzen zich gelukkig met hun kinderen Joyce en Tommy, die met veel enthousiasme aan hun avontuur zijn begonnen. Sinds augustus 2006 is de familie Martens met hun eigen camper op weg door Noord-Amerika, Centraal-Amerika en Zuid Amerika. Als de camper weer vanuit Argentinië op de boot staat naar Antwerpen, trekken ze verder naar Zuid Afrika en Europa. De twee kinderen krijgen onderweg schoolles, maar leren ook kaartlezen en koken.

Har & Mar op Reis
Mariska en Harald kochten in april 2010 kochten een Toyota Landcruiser, waarmee ze een jaar wilden gaan reizen. Een terreinwagen verbouwd tot camper, zodat ze tijdens de reis niet alleen hun eigen vervoer bij ons hadden, maar ook hun eigen huisje. Inmiddels zijn ze terug van een 12 maanden durende reis door Zuid- en Oost-Afrika en Zuid-Amerika. Op hun website staan de spannende reisverhalen, foto’s en veel praktische informatie.

Jeep CJ World Tour
Arjan en zijn broer Herman praten al jaren over een wereldreis. Niet zomaar een wereldreis van een paar maanden, met het vliegtuig van de ene naar de andere plek, maar met hun Jeeps, zoveel mogelijk rijdend en echt de wereld rond. In mei 2005 vertrokken ze met twee oude Jeeps via Scandinavië naar Rusland en Centraal-Azië. De droom is uiteindelijk via Indonesië naar Australië te varen, maar of dat lukt….

Jut en Jul op Reis
In november 2001 zaten Marieke en Henk – oftewel Jut en Jul – zwaar aan de wijn in hun favoriete Italiaanse restaurant, na te denken over het leven. Henk verraste Marieke eenvoudigweg met de zin: we gaan op wereldreis. Marieke was op slag nuchter en zag haar grote droom in vervulling gaan. In augustus 2003 vertrokken ze voor een wereldreis, die via Zuid-Amerika naar Nieuw Zeeland en Australië voert, en vanuit daar verder naar Azië.

Machweg!
Marlous en Chris zijn in 2014 op wereldreis. Zuid-Amerika, Azië en Afrika staan op de planning. Hoe de reis wordt ingevuld lees je op hun blog.

Onze Droomreis
Een enkeling riep “Waar beginnen jullie in godsnaam aan?”, maar voor Kees en Birgit werd hun droomreis op 28 augustus 2001 toch werkelijkheid. In 16 maanden reizen ze door Azië, Australië, Nieuw Zeeland, de Pacific en Canada. Op de site zijn de reisverslagen te vinden en wordt regelmatig de balans opgemaakt: hoe de financiën, de gezondheid en de relatie er voor staan….

Onze Wereldreis
Laurens en Christina gaan een jaar lang op reis. In 2007 en 2008 bezoeken ze maar liefst vijf continenten, waaronder Azië, Australië, Antarctica en Zuid-Amerika. Een prachtige ervaring, zeggen ze zelf. Veel verhalen en foto’s en zelfs enkele videobeelden houden ze bij op hun reislog.

Reisfanaten
Voor Bart en Veerle uit het Belgische Gent is reizen een van hun grootste hobby’s. Ze delen dezelfde passie voor Azië en rondreizen, gaan graag skiën en proberen zo vaak mogelijk samen te fietsen. Op hun site hebben de reisfanaten een flinke brok reisverslagen en foto’s geplaatst van rondreizen in Azië, fietsvakanties en skivakanties. Ook zijn er recepten te vinden uit de landen waar ze op vakantie zijn geweest.

Reisverslagen Lia en Martijn
Grote collectie reisverhalen, inclusief vele fascinerende foto’s, van meer dan 20 trips naar landen in Azië, Afrika, het Midden Oosten, Amerika en Europa.

Reiswijsneuzen
Blog van Bart en Manon die in 2013 hun onvergetelijke wereldreis maakten. Na een jaar de wereld rond hopen ze  jou te inspireren, te informeren en te motiveren om het avontuur aan te gaan!

Rond de Wereld in 8 Jaar
Casper is een échte globetrotter. Ik 2003 is hij met een rugzak door Scandinavië, Rusland en Azië gesjeesd en in 2004 en 2005 is hij met een kampeerauto van Nederland naar Bangladesh gereden – en terug. Vanaf de zomer van 2006 staat zijn volgende grote reis op stapel. Met een zelfgemaakte vrachtwagen gaat hij via alle continenten de wereld rond, een trip die zo’n acht jaar gaat duren.

Rugzakreis.nl
Rob en Jacqueline leerden elkaar kennen tijdens een survivalvakantie in Slovenië, en die trip smaakte naar meer. Ze zegden hun banen op en verkochten hun huis om op wereldreis te kunnen. In september 2003 beginnen ze in China en Tibet en zakken zo af naar Nepal, India, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. Vervolgens vliegen ze naar Equador om de Galapagos-eilanden, Peru en Bolivia te verkennen.

Travel The Globe
Het verlangen te vertrekken zat al drie jaar in de gedachten van Line en Dave uit Antwerpen. In augustus 2007 is het eindelijk zover: na heel wat plannen en sparen vertrekken ze voor een wereldreis van drie jaar. De kinderwens is even uitgesteld, het weinige (materiële) dat ze hebben laten ze achter en ze gaan op avontuur. De belevenissen op zo’n lange reis zullen alleszins veel intenser zijn en de voldoening achteraf eens zo groot!, zeggen ze op hun website.

Travel Junkies Leo & Rosalie
Leo en Rosalie hebben al heel wat van de wereld gezien en zijn sindsdien aan het reizen verslaafd geraakt. De ‘traveljunkies’ zijn daardoor nu druk bezig met de voorbereidingen van een wereldreis. In september 2001 vertrekken ze, voor maximaal een jaar. Op hun site zijn al de verslagen te vinden van de eerder gemaakte vakantiereizen naar Verenigde Staten, Thailand, China, India en Nepal.

Travel the Globe
Bij de Belgische Kristine heeft het reizen altijd in het bloed gezeten. Na enkele safarireizen in Afrika laaide de passie voor het reizen pas echt op toen ze Antarctica bezocht. Om al het moois van haar reizen met anderen te delen, werd haar site geboren. Het is een bloemlezing uit haar reizigersbestaan. Sommige landen meer uitgediept dan andere, met meer informatie, reisverslagen en foto’s.

Travels and Tales
‘Het was zo’n dag als deze dat Marco Polo naar China vertrok. Wat zijn jouw plannen voor vandaag?’ Zo verwelkomen Annet en Lode bezoekers op hun reissite, waar meteen duidelijk is door wie zij op hun reizen zijn geïnspireerd. Op hun site zijn verhalen en foto’s te vinden van reizen naar Thailand, China, Tibet, Noord-India en Centraal-Azië.

Trotters
Halverwege 2003 begon er bij Anouk en Marcel iets te knagen. De hele week werken van negen tot vijf en ‘s avonds uitgeteld op de bank neerploffen, was dat nu alles? Na enkele korte reizen zijn ze definitief besmet geraakt en in maart 2004 gaan ze dan ook anderhalf jaar over de aardbol zwerven, naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Anderhalf jaar andere culturen opsnuiven en anderhalf jaar niet in het Nederlandse stramien lopen.

Twee Reizigers
Bert en Janneke zijn beide 55+ en verzot op reizen. Vooral voor het ontdekken van andere culturen, het ontmoeten van vele mensen uit verre landen, het opsnuiven van exotische luchtjes in exotische landen en het proeven van de vele bijzondere gerechten. Na elk jaar een ander land te hebben ontdekt, hebben ze in 2002 en 2003 in 345 dagen rond de wereld gereisd. Met hun reisverslagen en foto’s hopen ze ook iets oudere mensen enthousiast te maken het avontuur tegemoet te gaan.

Veer Online
Ronald heeft al heel wat afgereisd en zijn foto’s en reisverslagen op internet gezet. Op zijn site staan bijna drieduizend foto’s van vakanties, rondreizen, wintersportreizen en stedentrips van bijna veertig landen. Met de vakantiefoto’s kun je wegzwijmelen voor je volgende reis.

Wij Zijn Weg
Patrick en Greet gaan in mei 2009 voor maar liefst acht jaar de wereld rondrijden met hun 4×4 truck. Vanuit België rijden ze via de Balkan en Turkije helemaal naar Singapore. Door enkele verschepingen willen ze daarna ook Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika doorkruisen.

Worldtrip
Addy en Nikki, net getrouwd en al vier jaar wonend in een huisje in Rijswijk, kregen het reisvirus te pakken in het dorpje Hatupale in Sri Lanka. Daar ontmoetten ze een Australisch stel dat al drie jaar aan het reizen was. Ze waren jaloers…. eenmaal terug in Nederland pakten ze het dagelijkse leven weer op met de gedachte “Is dit het nou?”. Begin juli 2003 volgden ze het voorbeeld van de Australiërs, en reisden naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika.

World Trip Anita & Henk
Anita is al een derde van haar leven weg van huis geweest, studerend, werkend of reizend in het buitenland. Met een wereldreis hoopt ze uiteindelijk ‘haar eigen plek’ te vinden. Henk wilde altijd al lang op reis, en zag de tijd rijp de stoute schoenen aan te trekken. In 2005 en 2006 reisde het Pools-Nederlandse koppel richting Azië, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Zwerven over de Wereld
Al jaren zwerven Marc en Anja tijdens hun vakanties, maar nu gaan ze echt ‘zwerven over de wereld’. In januari 2004 zijn ze begonnen met hun wereldreis, via de Trans-Siberië Express, China, Cambodja, Laos, Vietnam, Myanmar en Nepal. In Thailand beslissen ze of ze doorgaan naar Australië en Nieuw-Zeeland of naar Zuid-Amerika. Of misschien doen ze het wel allebei. Op hun site lees je welke richting ze uiteindelijk op zullen gaan.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 februari 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt reisblogs van een wereldreis, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam