Wereldreizigersclub zoekt een stagiair(e)

De website van de Wereldreizigersclub is een onafhankelijk online reismagazine met het leukste en laatste reisnieuws, handige reistips, reisblogs en reisverhalen. De Wereldreizigersclub behoort tot de top 25 van onafhankelijke reiswebsites in Nederland. De website trekt momenteel meer dan 40.000 unieke bezoekers en 60.000 page views per maand, maar de ambitie is om dit in 2018 verder te laten groeien.

Daarom zoeken we per februari 2018 een gemotiveerde stagiair(e) voor drie maanden, locatie Amsterdam

Wat ga je doen?

Tijdens je stage zul je je vooral bezighouden met het creëren van nieuwe content voor de website www.wereldreis.net. Je schrijft leuke berichten over nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van reizen, vakantie, toerisme en recreatie. Je schrijft aantrekkelijke artikelen over bestemmingen en bezienswaardigheden. Je bezoekt persconferenties en reisevenementen, je bedient de social media kanalen en je schrijft de maandelijkse nieuwsbrief. Je zet winacties op en beantwoordt vragen van reizigers. Een kort tripje naar het buitenland behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Verder hou je contact met externe reisbloggers en redigeer je hun artikelen. Je onderhoudt en legt contacten met PR-bureaus, toeristenbureaus en andere organisaties die actief zijn in de reiswereld. De werkzaamheden die je zal uitvoeren zijn divers en zullen zowel een ondersteunend en zelfstandig karakter hebben.

Wie zoeken we?

De Wereldreizigersclub zoekt een enthousiaste stagiair(e) voor wie het reizen in het bloed zit, die geen grenzen kent en voor wie de wereld één grote speeltuin is. Iemand die zelf ook zelfstandig gereisd heeft en die weet wat het betekent om tijdens het reizen zowel ontdekkingen als hindernissen tegen te komen. Je bent student of pas geleden afgestudeerd en voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • HBO of universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting toerisme, marketing, communicatie of journalistiek;
  • je spreekt en schrijft foutloos Nederlands;
  • je spreekt en schrijft een aardig woordje Engels;
  • je bent betrouwbaar, stressbestendig, leergierig en communicatief vaardig;
  • je hebt affiniteit met online marketing en communicatie;
  • je kunt zelfstandig werken;
  • je bent 24 uur per week beschikbaar voor 3 maanden;
  • je beschikt over een eigen laptop;
  • je woont in Amsterdam of omgeving en je bent bereid eventueel naar het buitenland te reizen;
  • je hebt als backpacker minstens één keer in je leven een land in Afrika, Azië of Latijns-Amerika bezocht.

Wat bieden we?

Bij de Wereldreizigersclub werk je in een super klein team, aangezien de website tot dusverre een eenmansonderneming is. Je werkt echter in een kantoorpand in Amsterdam-West dat vol zit met andere zelfstandige ondernemers, dat garantstaat voor een boeiende en dynamische omgeving.

Als stagiair(e) krijg je de kans mee te werken aan de verdere groei en uitbouw van een van de grootste reiswebsites van Nederland waar je je eigen creatieve ideeën kunt loslaten. Je leert online content te creëren, je doet ervaring op met het werken in het content management systeem WordPress en je doet kennis op over SEO (Search Engine Optimalization). Daarnaast kun je werken aan je commerciële vaardigheden in een snel digitaliserende wereld waar kennis van online marketing en communicatie een must is voor verdere groei.

De stageperiode is van februari tot en met april 2018, voor 24 uur in de week. Dagen zijn in overleg. De stagevergoeding bedraagt € 300 per maand.

De Wereldreizigersclub is een geregistreerde naam en onderdeel van Xozo Communicatie (www.xozo-communicatie.nl), een tekstbureau en communicatiebureau in Amsterdam. Lees hier meer over ons

Ben je enthousiast?

Vind je dat deze stage bij jou past, stuur dan je cv en een korte begeleidende brief uiterlijk 15 januari 2018 naar info@wereldreis.net. Voor vragen kun je bellen met Eric Wendel, oprichter en eigenaar van de website, via 06-22474403.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een stage bij de Wereldreizigersclub, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/grinvalds/kosmos111.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Overnachten
Sort by