Zomerstage bij de Wereldreizigersclub

Hou je van reizen en kun je leuk schrijven? Dan zoeken we jou! De website van de Wereldreizigersclub is een onafhankelijk online reismagazine met het leukste en laatste reisnieuws, handige reistips, reisblogs en reisverhalen. De Wereldreizigersclub behoort tot de top 25 van onafhankelijke reiswebsites in Nederland. De website trekt momenteel meer dan 75.000 unieke bezoekers en 120.000 page views per maand, maar de ambitie is om dit in 2018 verder te laten groeien.

Daarom zoeken we voor de zomer van 2018 een gemotiveerde stagiair(e) voor 2 tot 3 maanden, locatie Amsterdam

Wat ga je doen?

Tijdens je stage zul je je vooral bezighouden met het creëren van nieuwe content voor de website www.wereldreis.net. Je schrijft leuke berichten over nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van reizen, vakantie, toerisme en recreatie. Je schrijft aantrekkelijke artikelen over bestemmingen en bezienswaardigheden. Je bezoekt persconferenties en reisevenementen, je bedient de social media kanalen en je schrijft de maandelijkse nieuwsbrief. Je zet winacties op en beantwoordt vragen van reizigers. Als je leuk kunt schrijven, laten we je ook een (pers)reisje maken naar het buitenland.

Verder hou je contact met externe reisbloggers en redigeer je hun artikelen. Je onderhoudt en legt contacten met PR-bureaus, toeristenbureaus en andere organisaties die actief zijn in de reiswereld. De werkzaamheden die je zal uitvoeren zijn divers en zullen zowel een ondersteunend en zelfstandig karakter hebben.

Wie zoeken we?

De Wereldreizigersclub zoekt een enthousiaste stagiair(e) voor wie het reizen in het bloed zit, die geen grenzen kent en voor wie de wereld één grote speeltuin is. Iemand die het liefst zelf ook zelfstandig gereisd heeft en die weet wat het betekent om tijdens het reizen zowel ontdekkingen als hindernissen tegen te komen. Je bent student of pas geleden afgestudeerd en voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • HBO of universitaire opleiding, bij voorkeur in de richting toerisme, marketing, communicatie of journalistiek;
  • je spreekt en schrijft foutloos Nederlands;
  • je spreekt en schrijft een aardig woordje Engels;
  • je bent betrouwbaar, stressbestendig, leergierig en communicatief vaardig;
  • je hebt affiniteit met online marketing en communicatie;
  • je kunt zelfstandig werken;
  • je bent diplomatiek en representatief als dat handig is;
  • je bent 24 tot 40 uur per week beschikbaar voor 2 tot 3 maanden;
  • je woont in Amsterdam of omgeving en je bent bereid eventueel naar het buitenland te reizen;
  • het is een pre als je als backpacker minstens één keer in je leven een land in Afrika, Azië of Latijns-Amerika bezocht.

Wat bieden we?

Bij de Wereldreizigersclub werk je in een klein en enthousiast team. De werkplek is een kantoorpand in Amsterdam-West waar we tussen andere ondernemers en creatievelingen zitten, dat garantstaat voor een boeiende en dynamische omgeving. Geregeld lunchen we samen met de andere kantoorgenoten, waardoor je ook nog eens je netwerk kunt uitbreiden.

Als stagiair(e) krijg je de kans mee te werken aan de verdere groei en uitbouw van een van de grootste reiswebsites van Nederland waar je je eigen creatieve ideeën kunt loslaten. Je leert online content te creëren, je doet ervaring op met het werken in het content management systeem WordPress en je doet kennis op over SEO (Search Engine Optimalization). Daarnaast kun je werken aan je commerciële vaardigheden in een snel digitaliserende wereld waar kennis van online marketing en communicatie een must is voor verdere groei.

De stageperiode begint in juni of juli, voor 24 uur tot 40 in de week. Dagen zijn in overleg. De stagevergoeding bij 40 uur bedraagt € 400 per maand.

De Wereldreizigersclub is een geregistreerde naam en onderdeel van Xozo Communicatie (www.xozo-communicatie.nl), een tekstbureau en communicatiebureau in Amsterdam. Lees hier meer over ons

Ben je enthousiast?

Vind je dat deze stage bij jou past, stuur dan je cv en een korte begeleidende brief uiterlijk 17 juni 2018 naar info@wereldreis.net. Voor vragen kun je bellen met Eric Wendel, oprichter en eigenaar van de website, via 06-22474403.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 juni 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een stage bij de Wereldreizigersclub, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/grinvalds/kosmos111.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam