Swiss Airlines eerste allergievriendelijke luchtvaartmaatschappij

Swiss International AirlinesAmsterdam, 18 april 2014 – Mensen met een allergie kun het beste vliegen met Swiss International Airlines. De Zwitserse luchtvaartmaatschappij is vanaf mei de eerste ter wereld waar je terecht kunt voor een ‘allergievriendelijke’ vlucht.

Zo serveren de stewardessen snacks, eten en dranken die vrij zijn van lactose en gluten. Passagiers met een allergie kunnen op alle intercontinentale vluchten speciale maaltijden krijgen. Binnen Europa is deze service alleen voorbehouden aan reizigers in de business class.

Ook bij de inrichting van de vliegtuigen heeft Swiss International Airlines aanpassingen verricht. Reizigers in de business class krijgen kussentjes die zijn gevuld met synthetische veren, in plaats van met echt dons, waar sommige mensen allergisch voor zijn. De luchtvaartmaatschappij gaat terughoudend om met luchtverfrissers die neus- en keelklachten kunnen veroorzaken. In de toiletten ligt voortaan zeep die geen huidirritaties veroorzaakt.

Om allergievriendelijk te worden, heeft Swiss samengewerkt met het European Centre for Allergy Research Foundation. Deze organisatie denkt dat ruim 30 procent van de Europeanen last heeft van een allergie, wat vliegtuigmaatschappijen tot nu toe niet zo serieus namen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!