Vakantiegangers ergeren zich aan geclaimd ligbed

Ligbed rond een zwembadAmsterdam, 5 juni 2014 – Het wordt langzamerhand ergernis nummer één tijdens een vakantie: geclaimde ligbedden en stoelen rondom het zwembad van vakantieaccommodaties. Meer dan 73 procent van de Europese vakantiegangers ergert zich hier mateloos aan, blijkt uit onderzoek van vakantiebeoordelingssite Zoover.

Het overkomt veel vakantiegangers: je komt aan bij het zwembad en meer dan de helft van de bedden en stoelen wordt niet gebruikt, maar zijn wel bezet met een handdoek en de rest is al in gebruik. Dit terwijl er wel voldoende stoelen zijn om aan de dagelijkse vraag te voldoen.

Van de Europeanen ergeren de Duitsers zich het meest aan het “reserveren”. Helemaal als mensen pas uren later gebruik maken van het ligbed. Van de vakantiegangers is 86 procent er flink op tegen.

Eigenlijk wil het grootste deel van de vakantiegangers niet meedoen met dit fenomeen. Velen reserveren hun stoel op deze manier, omdat anderen het ook doen. Meer dan 16 procent geeft dan ook aan ‘maar mee te doen’ omdat ze anders nooit aan het zwembad kunnen liggen.

Nederlanders overstijgen ook het Europees gemiddelde. Van hen ergert 80 procent zich mateloos. Omdat ze bang zijn achter het net te vissen doet 16 procent mee met het handdoekje leggen. Slechts 4 procent geeft aan het de normaalste zaak van de wereld te vinden.

Zoover vindt dat handdoekjeleggen anno 2014 echt niet meer kan en is ‘namens Europese vakantiegangers’ een petitie begonnen: www.zoover.nl/handdoekjeleggen. Met de reacties op deze petitie gaat Zoover hotels bewegen hier iets aan te doen. Ook moet het een signaal zijn naar andere vakantiegangers: alleen samen kunnen we hier iets aan doen.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!