Bieden op een upgrade naar business class

Business ClassAmsterdam, 16 augustus 2014 – Met een beetje geluk kun je voor een spotprijsje toch een keer je benen strekken en business class vliegen. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen introduceren een veiling voor stoelen in deze duurdere klasse.

Het komt regelmatig voor dat er daags voor een vlucht nog onverkochte stoelen in de business class zijn, die vliegtuigmaatschappijen proberen te slijten op een veiling. Onder meer KLM, Austrian Airlines, Air New Zealand, El Al Israel Airlines, Etihad Airways, Airberlin en Virgin Atlantic organiseren veilingen.

Je kunt er niet altijd zelf voor aanmelden. Bij bijvoorbeeld de KLM ontvangen bezitters van een ticket voor de economy class per e-mail een uitnodiging om een bod uit te brengen. Bij Airberlin kun je op de website kijken of een veiling mogelijk is voor een bepaalde vlucht. Het hoogste bod wint, uiteraard.

Luchtvaartmaatschappijen maken niet bekend welk bod heeft gewonnen. Ze willen voorkomen dat zakenreizigers voortaan een goedkoper ticket voor de economy class kopen, en dan via een veiling een upgrade naar de business class proberen te bewerkstelligen.

Het is wel goedkoper dan een gewoon ticket, maar supergoedkoop is het natuurlijk niet. Reken voor een upgrade op een vlucht naar Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld op een bod van zo’n 700 euro, voordat je kans maakt op champagne en stoelen die in de ligstand kunnen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!