Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014In het najaar staat traditioneel de Kampeer & Caravan Jaarbeurs op het programma. Van woensdag 8 tot en met 12 oktober 2014 vindt alweer de 50e editie plaats van de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, waar het typische vakantiegevoel van kamperen centraal staat. Vanwege het gouden jubileum is de komende editie volledig vernieuwd. Hieronder hebben we enkele hoogtepunten op een rij gezet van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

De opmars van de camper

Een nieuw onderdeel van de beurs is het speciale buscamperplein. Recente cijfers tonen aan dat de camper met een flinke opmars is in Nederland. Volgens brancheorganisaties KCI (Kampeer en Caravan Industrie) en BOVAG groeit het aantal kampeerauto’s dit jaar tot een record van meer dan 90.000. In 2016 zijn dat er naar verwachting meer dan 100.000. Nu rijden er ongeveer 88.600 campers in ons land rond, in 2009 waren dat er nog geen 60.000.

Camper van het Jaar 2013
Camper van het Jaar 2013

Op het buscamperplein slaan een aantal exposanten de handen ineen om met een opvallende opstelling hun campers nog beter over het voetlicht te brengen. Een proefrit met een aantal exemplaren behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld de Adria Twin 640 SHX, een buscamper met twee vaste tweepersoonsbedden achterin. Daarnaast is de Knaus Boxstar Freeway van Knaus-Tabbert beschikbaar voor een rondje rond de Jaarbeurs. Deze buscamper heeft enkele bedden achterin en een optioneel hefbed boven de zitgroep. In het Kampeertheater worden presentaties gegeven over de voordelen en charme van de camper.

Tentoonstelling 100 jaar kamperen in Nederland

Bestaat de Kampeer & Caravan Jaarbeurs dan 50 jaar, het kamperen gebeurt al veel langer. Op de beurs is een tentoonstelling ingericht over 100 jaar kamperen in Nederland. Op de expositie krijgen bezoekers een terugblik op onze kampeergeschiedenis door middel van de meest bijzondere kampeermiddelen en een tijdlijn vol historisch foto- en filmmateriaal.

Joke (81) en Gerard Wielinga (84) behoren tot de kampeerders van het eerste uur en vertellen over hun ervaringen. Joke en Gerard spenderen gemiddeld 100 nachten per jaar in de caravan, op verschillende plekken in binnen- en buitenland. Samen delen ze ruim 65 jaar kampeergeschiedenis. Hun grote hobby en liefhebberij bracht ze naar vele avontuurlijke plekken in de wereld. Indonesië, Mali, Nicaragua, Timboektoe, Jordanië en Syrië, overal sloegen ze haringen in de grond. Ze hebben zelfs nog eens hun tent opgezet onder de Egyptische piramides, ‘dat mocht nog rond 1990’.

Verder kunnen bezoekers – in Italiaanse sfeer – de nieuwste modellen campers, caravans, (voor)tenten en accessoires bekijken en testen. Daarnaast kunnen ze gratis clinics volgen, handige kampeertips verzamelen, proefritten maken en tussendoor ontspannen op gezellige Toscaanse terrasjes. In de online voorverkoop zijn kaarten verkrijgbaar voor € 10. Kijk voor meer informatie over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!