Nieuw in het hotel: de Botlr, de robotbutler

ABotlr, de robotbutler in het hotelmsterdam, 14 augustus 2014 – In de hotels van Aloft moet je niet gek opkijken als een robot je een drankje, de krant of een extra handdoek komt brengen. De trendy hotelketen, met meer dan 100 boutique hotels in de hele wereld, geeft een deel van het werk binnenkort uit handen aan de Botlr, de robotbutler.

De Botlr, gekleed in een aangepast hoteluniform en met een naamplaatje, neemt tal van klusjes over van het hotelpersoneel. Vooral voor die verzoeken van gasten waarvoor personeelsleden nu heel wat hotelgangen moeten doorlopen. Als een gast naar de receptie belt en iets kleins wilt bestellen, wordt de Botlr erop uit gestuurd. Bij de hotelkamer aangekomen, belt de robot netjes de gast op (want op de deur kloppen kan het ding nog niet). De gast opent de deur, volgt wat instructies op van het touch screen op de Botlr en neemt de spullen vervolgens in ontvangst.

Volgens de hotelketen is deze butler bedoeld om te helpen in tijden dat het extra druk is bij de receptie. Zo kan het ‘gewone’ hotelpersoneel de gasten extra aandacht geven, maar de introductie van de robots al ongetwijfeld ook helpen om op de personeelskosten te besparen.

Op 20 augustus is het eerste hotel aan de beurt, Aloft Cupertino in Californië in de Verenigde Staten. De maanden daarna worden alle hotels van de keten uitgerust met een Botlr.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!