Hoogtepunten van de Vakantiebeurs 2015

Hoogtepunten van de Vakantiebeurs 2015De kille januarimaand is de beste tijd om je nieuwe vakantie te plannen. Waar anders doe je dat op de Vakantiebeurs in Utrecht? Nergens anders in Nederland vind je zoveel reisorganisaties, landen, steden, attracties, accommodaties en vervoerders op één plek. De Vakantiebeurs in 2015 vindt plaats van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari in de Utrechtse Jaarbeurs. We hebben enkele hoogtepunten van de komende 45e editie voor je op een rij gezet.

Spanje is gastland op de Vakantiebeurs

Spanje is al sinds mensenheugenis een van de populairste bestemmingen bij Nederlandse vakantiegangers. Spanje wil dat graag blijven, maar moet dan wel blijven vernieuwen. Als gastland op de Vakantiebeurs gaat het zuid-Europese land daarom onder meer ‘het goede Spaanse leven’ benadrukken. Samen met chef-koks en importeurs van Spaanse producten worden kookshows verzorgd en bezoekers kunnen het resultaat uiteraard proeven. Ook is er speciale aandacht voor het Spaanse erfgoed. Zo is volgend jaar de herdenking van de 500e geboortedag van Heilige Theresa, dat in Spanje op talloze plaatsen groots wordt gevierd met concerten, festivals, exposities en andere evenementen.

Ook Curaçao is gastland op de Vakantiebeurs

Ook Curaçao is al jaren in trek bij Nederlanders, vanwege zon, zee en strand. Nu het Caribische eiland gastland is op de Vakantiebeurs, wil Curaçao ook zijn andere gezicht laten zien. Er worden activiteiten onder de aandacht gebracht die nog niet zo bekend zijn bij de vakantieganger, maar het ontdekken meer dan waard zijn. Zo kun je er van alles leren over een peddelsurftocht (suppen) door de mangroves van het Spaanse Water, een Aquafari, een tocht onder water op een scootertje of yoga op het water. In 2015 kun je ook voor het eerst meedoen aan de Curaçao Marathon op 30 november, waarbij het parcours over de beroemde Pontjesbrug en Julianabrug gaat.

Reisadvies op maat paviljoen

Exposanten in traditionele kledij op de VakantiebeursHet Reisadvies op maat paviljoen is een nieuw initiatief op de Vakantiebeurs in 2015. Hier zetten zelfstandig reisadviseurs zich in om voor iedereen de perfecte droomvakantie samen te stellen. Vakantiegangers blijken het spoor nogal eens bijster te zijn in het enorme, onoverzichtelijke en niet al te heldere reisaanbod. Voor de één betekent een ideale vakantie een bruisende wereldstad waar op iedere straathoek een nieuw avontuur wacht, voor de ander is dat een verblijf van absolute rust op een idyllische locatie met uitzicht op zee. Reizigers hebben daarom steeds meer behoefte aan een reisadvies op maat, stelde de Vakantiebeurs vast.

Ook nieuw op de Vakantiebeurs: Moldavië

Moldavië presenteert zich tijdens de Vakantiebeurs voor het eerst aan het Nederlandse publiek. Het land in Oost-Europa is een van de weinige plekken waar je relatief dichtbij ‘voordelig schitterend vakantie kan vieren’, zegt de Moldavische ambassade. Maar het aantrekkelijke lokale prijsniveau is niet de enige troef die het land in handen heeft. Moldavië munt ook uit in historische plekken, zoals Orhei bij het plaatsje Trebuhjeni, zo’n 60 kilometer van de hoofdstad Chisinau. Hier vind je overblijfselen van kastelen en kloosters uit de middeleeuwen. En het land durft zelfs te zeggen dat het uitgaansleven in Chisinau zich moeiteloos kan meten met dat van alle grote West-Europese steden.

Klimmen, duiken en wandelen

De Vakantiebeurs wil zich laten zien als een plek waar je niet alleen langs allerlei stands kunt slenteren, maar waar je ook actief kunt zijn. Je kunt je tijdens de komende editie bijna letterlijk onderdompelen in andere culturen en grensverleggende activiteiten. De beursorganisatie wil nog niet alles verklappen, maar een klimmuur en een duikbassin zijn al besteld. Daarbij behoren wandelen door de woestijn, op de Noordpool en in de jungle tot de mogelijkheden. Ook komt er een Kooktheater waar diverse koks je naar een culinair hoogtepunt zullen brengen en wordt het Trein- & Vakantiepaviljoen uitgebreid met een bioscoop.


De Vakantiebeurs is elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur (op vrijdag tot 20.00 uur).  Een dagkaart bestellen via internet kost € 12, aan de kassa is een kaartje € 15,50. Gedetailleerde informatie over het evenement vind je op www.vakantiebeurs.nl

Foto's © depositphotos.com/Pelikanz; Vakantiebeurs Utrecht.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!