Dolen op de Fiets en Wandelbeurs 2015

Fiets en Wandelbeurs 2015Dino’s en dolende zielen: dat kun je verwachten op de elfde editie van de Fiets en Wandelbeurs 2015 in de RAI in Amsterdam. In het weekend van 31 januari en 1 februari staan er ruim honderd lezingen, presentaties en workshops op het programma van Europa’s grootste beurs voor fietsers en wandelaars. Redmond O’Hanlon en Bernice Notenboom zijn daarbij de blikvangers.

Op de Fiets en Wandelbeurs komen in zeven zalen en op het Kampeerplein vrijwel alle aspecten van het fietsen en wandelen aan bod. Niet alleen praktische onderwerpen als ‘hoe pak ik mijn rugzak in’, maar ook avonturen van fietsers en wandelaars in Europa en ver daarbuiten passeren de revue.

Bijna 500 exposanten bieden alles aan wat een fietser of wandelaar nodig heeft voor zijn volgende tocht of vakantie: van informatie over bestemmingen, fietsen en e-bikes tot outdoorkleding, routes en gps-toestellen. Advies nodig? Ruim 200d vrijwilligers werken belangeloos mee aan de informatiemarkten ‘Wandelaars informeren Wandelaars’ en ‘Fietsers informeren Fietsers’.

Nieuw op de Fiets en Wandelbeurs in 2015 is het Kinderdorp, waarbij veel aandacht is voor fiets- en wandeltochten met kinderen. Acht gezinnen zitten klaar om – op basis van hun eigen ervaringen – vragen te beantwoorden. Ook zijn er kinderschoenen, karren, fietsen en andere materialen aanwezig en kan de jeugd zich uitleven op een apart fietsparcours.

Redmond O'HanlonOok nieuw is de Tent Valley, waar je de nieuwste tenten van buiten én van binnen kunt bekijken. Op circa 300 vierkante meter zijn tientallen lichtgewicht tunnels en koepels vastgespijkerd die bescherming bieden tegen de elementen. Even buiten de Valley, staan de stands van grote outdoorzaken en –merken waar je terecht kunt voor kleding, matjes, slaapzakken, waterfilters, wandelschoenen en fietskleding.

De Britse schrijver Redmond O’Hanlon, bekend van het tv-programma ‘O’Hanlons Helden’, duikt in zijn lezing de moerasbossen van de Republiek Congo in. Hij gaat op zoek naar een dinosaurus die in een prehistorisch meer zou leven. ‘The Arctic March’ van klimaatjournaliste Bernice Notenboom speelt zich af in een totaal andere setting. In temperaturen van -35° C trekt ze samen met cameraman Martin Hartley en collega-avonturier Eric Philips op eigen kracht een slee achter zich aan in het Noordpoolgebied. Het is een race tegen de klok; ze moeten 800 km overbruggen richting Canada vóórdat het ijs te dun wordt.

Op het programma staat verder een presentatie over een Van Gogh-route, die in dit Van Gogh-jaar natuurlijk niet mag ontbreken. Fietser Clemens Sweerman neemt je aan de hand van zijn gids ‘Van Gogh route, fietsen met Vincent tussen Nuenen en Auvers-sur-Oise’ mee naar de plaatsen waar de kunstenaar woonde en werkte. Ook loopt de route langs musea waar Van Goghs werken te bewonderen zijn.

Kaartjes aan de kassa kosten € 15 per volwassene. Bestel je kaartjes online, dan ben je € 12 kwijt. Meer informatie vind je op www.fietsenwandelbeurs.nl

Foto's © Erik Hijweege; W.H. van Eck.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!