De goedkoopste broodjes en biertjes

Club Sandwich Index 2015Amsterdam, 3 juli 2015 – Hoe duur of hoe goedkoop is het om te reizen in een land? Dat is voor iedereen natuurlijk anders: heb je veel of weinig te besteden, ben je een shopaholic of leef je zuinig en wat is je uitgavenpatroon thuis? Gelukkig zijn er indexen waarmee je de kosten in verschillende landen een beetje kunt vergelijken. Daarvoor wordt een alledaags product gekozen wat toeristen in het buitenland nogal eens consumeren, zoals bier of een broodje.

En wat blijkt? Voor het goedkoopste biertje moet je dit jaar in Bratislava zijn. Volgens de Beer Price Index van de boekingswebsite GoEuro kost een pilsje in een café of restaurant in de hoofdstad van Slowakije gemiddeld slechts € 1,98. In New Delhi, de hoofdstad van India, is een biertje aan de bar met € 2,06 amper duurder.

In de Chinese miljoenenstad Hong Kong moet je juist diep in de buidel tasten voor het gerstenat. Bestel je daar in een café een biertje, dan staat er gemiddeld € 9,70 op je rekening. In Genève weten ze er ook wat van, met een gemiddelde prijs van € 9,62. De Zwitserse stad voert óók de ranglijst aan van de Club Sandwich Index van de boekingssite Hotels.com. Voor het alom bekende broodje betaal je in een hotel de hoofdprijs van € 27,91 (al krijg je er natuurlijk wel chips en sla bij).

In Mexico City gaat de club sandwich voor minder dan één derde van de Zwitserse prijs over de toonbank, namelijk voor € 8,91. Hieronder zie je een top vijf van de steden waar je de goedkoopste biertjes kunt scoren.

Goedkoopste biertjes volgens de Beer Price Index Prijs voor 33 cl in een bar
Bratislava, Slowakije € 1,98
New Delhi, India € 2,06
Kiev, Oekraïne € 2,10
Ho Chi Minh City, Vietnam € 2,30
Krakau, Polen € 2,41

Voor de goedkoopste club sandwiches moet je naar deze steden reizen.

Goedkoopste broodjes volgens de Club Sandwich Index Prijs in een hotel
Mexico City, Mexico € 8,91
Rio de Janeiro, Brazilië € 9,32
Bogotá, Colombia € 9,57
Bangkok, Thailand € 9,94
New Delhi, India € 10,26
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!