Dé paraplu voor een stedentrip

Kjaro parapluAmsterdam, 17 augustus 2015 – De herfst is in aantocht en dat betekent: een stedentrip boeken! Het is nog niet zo koud en het is minder druk dan in de zomer, dus allemaal wat goedkoper. Maar wat doe je tegen de vermaledijde regen die je in die buitenlandse stad ongetwijfeld ook kunt verwachten? Met een felgekleurde regenponcho wil je eigenlijk liever niet gezien worden tussen die stijlvolle Italianen en een paraplu is onhandig en kletsnat.

Een Italiaanse ontwerper (en reiziger) wil daar korte metten mee maken en bedacht de Kjaro, dé paraplu voor stedentrippers. Wat ‘m vooral bijzonder maakt, is dat je na een regenbui niet langer een kleffe en natte paraplu in je tas of rugzakje hoeft te stoppen. Na het inklappen verdwijnt deze paraplu in een waterdichte huls die het water opvangt. Je draait eraan, en alle overtollige regendruppels stromen er uit.

De Kjaro is klein en compact, waardoor hij makkelijk in je koffer, rugzak of handtas past. Ook ontbreken de bekende metalen uitstekende punten, waardoor er minder risico is dat je passerende voetgangers een oog uitsteekt. Met een klemmetje kun je de paraplu aan bijvoorbeeld je riem vastmaken. De ontwerper beweert dat zijn uitvinding ook tegen een stevig windje kan.

,,De Kjaro is de beste oplossing voor stedelijke reizigers”, zegt de Italiaanse uitvinder. Dat is misschien wat overdreven, maar innovatief is de paraplu wel. Hij is waarschijnlijk vanaf december 2015 leverbaar. De prijs is nog niet bekend. Meer informatie: www.kjaro.it

Foto © Kjaro, Italy.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!