Aquabook: dé waterfles van 2016

AquabookAmsterdam, 18 oktober 2015 – Op reis kun je niet zonder water. Vooral in warme landen verslijt je heel wat plastic waterflessen om je vochtgehalte weer wat op peil te brengen. Backpackers hebben vrijwel standaard een flesje water in het zijvak van hun rugzak zitten, maar ook in westerse landen lopen toeristen de hele dag met een flesje water te zeulen.

Het (groeiende) gebruik van al die waterflessen leidt tot een enorm berg plastic, en dat is slecht voor het milieu en onze planeet. Het aantal gebruikte plastic waterflessen op de wereldwijde vuilnisbelt groeit met 10 procent per jaar. Twee Duitse entrepreneurs wilden hier iets op verzinnen en bedachten de Aquabook. Wat ons betreft wordt dit dé waterfles van 2016.

De Aquabook ziet er helemaal niet uit als een waterfles, maar als een boek dat gemak, design en duurzaamheid samenbrengt. Het is een platte doorzichtige fles van het formaat A5, dus de helft van een standaard papieren velletje. Door het slanke en strakke iPad-achtige ontwerp past deze niet alleen gemakkelijk in een rugzak, maar ook in een tas of een koffer. Je kunt ‘m kiezen in verschillende kleuren en het ziet er ook behoorlijk chill uit als je de Aquabook naast je laptop hebt liggen, terwijl je in een koffietentje je blog aan het bijhouden bent.

De rechthoekige fles is geschikt voor 0,75 liter water (of een andere drank), past in de vriezer en de vaatwasser en is van stevige Duitse kwaliteit. De Aquabook kan 1270 keer opnieuw worden bijgevuld. Je kunt er zelfs je eigen naam in laten ‘graveren’. De eigenzinnige fles is leverbaar vanaf december dit jaar.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!