Hotels in Cambodja het goedkoopst

Nationaal Museum in Phnom Penh, CambodjaAmsterdam, 14 oktober 2015 – Voor een goedkope plek om te slapen moet je naar Cambodja. In de hoofdstad Phnom Penh zijn Europese reizigers met € 41 het minst voor een hotelovernachting. Dat is zelfs nog wat goedkoper dan een jaar geleden, blijkt uit een vergelijking van de hotelprijzen in de eerste helft van 2015 door boekingswebsite Hotels.com.

Ook in veel andere Zuidoost-Aziatische landen kun je goedkoop overnachten. Zuidoost-Azië domineert de top 10 hotelsteden waar Europese reizigers het minst betaalden, met gemiddelde hotelkamerprijzen tussen € 41 en € 63. Na Cambodja volgen Thailand en Vietnam als goedkope vakantiebestemmingen. Zo staat het Thaise bergdorp Chiang Mai op de tweede plek, met € 43 per overnachting. In de populaire Thaise badplaats Pattaya kost een nacht in een hotel je gemiddeld € 45.

Volgens de laatste Hotel Price Index van Hotels.com stegen hotelkamerprijzen in het eerste halfjaar wereldwijd met 1 procent. In Amsterdam betaalden reizigers ruim drie keer zo veel als in Phnom Penh. Europese reizigers waren in de Nederlandse hoofdstad zo’n € 151 kwijt voor een hotelovernachting. Voor de Malediven moet je helemaal diep in de buidel tasten. Voor een overnachting in een hotel op deze eilandengroep betaalden Europese reizigers liefst € 414.

Hieronder staan de gemiddelde hotelkamerprijzen per nacht betaald door Europese reizigers in de eerste helft van 2015 en in eerste helft van 2014, voor de goedkoopste landen.

Bestemming Kamerprijs 1e helft 2015 Kamerprijs 1e helft 2014
Phnom Penh, Cambodja € 41 € 43
Chiang Mai, Thailand € 43 € 40
Pattaya, Thailand € 45 € 48
Siem Reap, Cambodja € 47 € 45
Hanoi, Vietnam € 47 € 40
Ho Chi Minh City, Vietnam € 57 € 51
Bangkok, Thailand € 63 € 57
Goa, India € 65 € 65
Krabi, Thailand € 67 € 66
Kiev, Oekraïne € 70 € 89
Foto © depositphotos.com/vasilyo.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!