Kampeerbeurs staat bol van Frankrijk

Booking Frankrijk

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2015De echte herfst moet nog komen, maar dat zit vakantiedromers zit niet in de weg. Liefhebbers van kampeervakanties komen van 7 tot en met 11 oktober aan hun trekken op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht, die je dit keer in Franse sfeer kunt beleven. De 51e editie van de kampeerbeurs heeft als thema La Douce France. Al vanaf de entree waan je je in het populairste vakantieland van de Nederlander: Frankrijk. Met uiteraard tarte tatin, lekkere Franse hapjes en een wijnproeverij. Hier hebben we enkele hoogtepunten van de kampeerbeurs op een rij gezet.

Primeurs

Op de Jaarbeurs sta je oog-in-oog met 187 primeurs: caravans, vouwwagens, kampeerauto’s, tenten en handige kampeeraccessoires die tot dan nog niet eerder te zien waren in Nederland.

Proefrijden

Zélf proefrijden in een droomcamper, wie wil dat nou niet? Neem plaats op de bestuurdersstoel, laat de geur van de lederen bekleding op je inwerken en laat de koppeling langzaam omhoogkomen. De merken Adria, Niesmann + Bisschoff en Knaus komen met hun paradepaardjes naar Utrecht.

Caravan pimpen

Pimp My Caravan. Op het pimpplein ziet de liefhebber hoe je met een paar tientjes, een naaimachine en een beetje gevoel voor styling een tweedehands caravan omtovert tot een knus kampeerparadijs-op-wielen.

File-steken

Ze zijn er echt: chauffeurs die met iets te veel te veel enthousiasme hun caravan per ongeluk in de heg op de camping stallen. Met de mini-cursus ‘manoeuvreren’ op het binnenterrein van de Jaarbeurs doe je ervaring op met file-steken.

Camper WestpointFietsparcours

Nederlanders die zónder fiets op vakantie gaan zijn op één hand te tellen. Rustig toeren langs een mooi meer, een stokbroodje halen bij de campingsuper of juist alles geven op de berghellingen. Op het fietsparcours kun je de nieuwste fietsen, waaronder ook e-bikes, zelf uitproberen.

Buscamper

Steeds meer Nederlanders ontdekken de perfecte vakantie met de buscamper. Op het BuscamperPlein kun je de voor- en nadelen van meerdere buscampers met elkaar vergelijken. Buscampers van de merken Adria, Globecar, Knaus, Pössl, Sun Living, Volkswagen, Weinsberg en Westfalia staan hier bij elkaar. Daarnaast kun je een proefritje maken. Ook geven de deelnemende merken van het Buscamperplein met een prijsvraag elke dag een vakantie met een buscamper weg.

Kampeerapps

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt op de AppSquare een aantal handige, nieuwe kampeerapps gepresenteerd. De apps zijn ook zelf te testen.

Kaarten zijn het goedkoopst als je ze tot één dag voor het evenement online bestelt: € 10. Bij de kassa kosten kaarten € 12,50. Jongeren tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie en het kopen van kaarten kun je terecht op: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!