Koffie op reis, waar ook ter wereld

Handpresso koffiemakerAmsterdam, 15 december 2015 – Altijd en overal koffie op reis, wie wil dat nou niet? Tijdens het kamperen, tijdens een wandeling door de Himalaya, op het strand of ergens anders in the middle of nowhere, zonder dat je eerst op zoek moet naar een Starbucks. Reizende koffieverslaafden hoeven het niet meer te doen met dat slappe bakje troost dat je ‘s ochtends bij het ontbijtbuffet krijgt geserveerd, of in de rij te staan bij dat hippe koffietentje. Er zijn inmiddels een paar lichte en draagbare koffiemakers te koop, speciaal bedoeld voor reizigers. Heb je koffie in je bagage gestopt en (warm) water bij de hand, dan kun je op elk moment lekkere koffie drinken. Hier hebben we een selectie gemaakt van enkele nieuwe handige koffiemakers voor op reis.

Handpresso Pump

Het Franse bedrijf Handpresso maakt al sinds 2008 handzame espressomakers voor op vakantie, voor buiten, voor op weg en voor op de boot. De nieuwste uitvinding is een pompje waarmee je in een handomdraai een espresso kunt maken. Het werkt een beetje hetzelfde als een fietspomp. Je stopt er een koffiepad in, doet er water bij tot een temperatuur van 90 ⁰C en pompen maar. De Handpresso Pump weegt 480 gram en is verkrijgbaar in kleuren als roze, appelgroen en hemelblauw. In een promotiefilmpje is te zien dat de koffiemaker ook in extreme situaties te gebruiken zou zijn, bijvoorbeeld tijdens het skiën of duiken. Er is trouwens ook een zwaardere variant die je op de sigaretten aansteker in je auto kunt aansluiten. Website: www.handpresso.com

Mojoe koffiemakerMoJoe Travel Mug

De MoJoe Travel Mug is onze favoriet, omdat je er geen warm of gekookt water voor nodig hebt. Op een bergtop of midden in de woestijn kan dat soms lastig zijn. In deze koffiemaker kan water van elke temperatuur, die tot 100 ⁰C wordt opgewarmd. MoJoe werkt op (oplaadbare) batterijen, maar je kunt hem ook aansluiten aan de sigarettenaansteker in je auto of gewoon de stekker in het stopcontact stoppen. Leverbaar vanaf 15 december 2015.

ESPRO Travel Press

De ESPRO Travel Press is een roestvrije dubbelwandige vacuümgeïsoleerde stalen beker met een ingebouwde koffiefilter. Je vult de filter met koffie en de beker met gekookt water. Druk op de filter en je hebt koffie, die je zonder te morsen uit de beker kunt drinken. De koffie blijft 4 tot 6 uur warm. Door het filtersysteem blijven de geur en de smaak van de koffie behouden, zegt de Canadese ontwerper. Een lekvrije deksel zorgt ervoor dat er niets uit de beker lekt. Je kunt de ESPRO Travel Press trouwens ook gebruiken om een kopje thee klaar te maken. Leverbaar sinds maart 2015. Informatie: www.espro.ca

Oomph koffiemakerOomph

De in Engeland ontworpen Oomph (letterlijk vertaald is dat seksuele aantrekkingskracht) is een eenvoudig koffiezetapparaat in de vorm van een beker. Door een schil van lucht rondom blijft je koffie op de perfecte temperatuur. Voeg vers gemalen koffie en warm water toe, en binnen 1 minuut en 30 seconden kun je aan de leut. Het zou daarmee de snelste met de hand aangedreven koffiemaker ter wereld zijn. Je kunt de koffie rechtstreeks uit de beker drinken, of overschenken in een kleiner kopje. Na afloop zijn de verschillende onderdelen van de Oomph gemakkelijk (in 18 seconden) schoon te maken. Verkrijgbaar vanaf april 2016.

Foto's © Handpresso; Mojoe Brewing; Oomph.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!