Hoogtepunten van de Vakantiebeurs 2016

Vakantiebeurs 2016Heb je al een idee waar je in 2016 naartoe gaat? De sombere januarimaand is bij uitstek de periode je reisplannen voor het komende jaar te smeden. De Vakantiebeurs in Utrecht is traditiegetrouw een fijne plek om je te oriënteren op een vakantiebestemming. Nergens anders in Nederland vind je zoveel reisorganisaties, landen, steden, attracties, accommodaties en vervoerders op één plek. De Vakantiebeurs in 2016 vindt plaats van woensdag 13 januari tot en met zondag 17 januari in de Utrechtse Jaarbeurs, onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was‘. We hebben enkele hoogtepunten van de komende 46e editie voor je op een rij gezet.

Noord-Engeland is ‘gastland’ op de Vakantiebeurs

Hoewel Londenaren denken dat Engeland om hen en de hoofdstad draait, laat het noorden al zo lang als de jaartelling zien dat het beste van Engeland daar vandaan komt: Manchester United, The Beatles, The Lake District en Hadrian’s Wall. Het noorden van Engeland is een prachtige regio met waanzinnige mooie natuur en biedt een enorme diversiteit aan moderne steden, historische dorpjes en indrukwekkende landhuizen en tuinen. Trendy steden als Liverpool, Manchester en Newcastle hebben geen last meer van het grauwe imago van de industriële revolutie dat ooit aan de noordelijke steden kleefde. Toch is de bekendheid van de regio in Nederland nog niet zo groot, en daar wil de Vakantiebeurs verandering in brengen.

Ontdek Afrika

Afrika heeft dit jaar een speciale plek op de Vakantiebeurs. Iedereen zou minstens één keer op het continent geweest moeten zijn. De wijdsheid van het landschap, de imponerende aanblik van groot wild, het natuurgeweld van Victoria Falls en de enorm kleurrijke bevolking bieden onvergetelijke ervaringen die een gestresst westers leven direct in het juiste perspectief plaatst. Afrika schreeuwt om ontdekking, ook al is een mensenleven lang niet lang genoeg om alles te kunnen zien. Onder meer Ghana, de Kaapverdische Eilanden, Lesotho, Malawi, Mali, Rwanda, Senegal, Swaziland, Tanzania, Zimbabwe en Zambia presenteren zich op de Vakantiebeurs.

Nieuw op de Vakantiebeurs: Wellnesplein

Nieuw op de Vakantiebeurs 2016 is het Wellnessplein, dat helemaal draait om ontspanning en gezondheid. Omdat de belangstelling voor wellnessreizen groeit, wordt op de beurs een eigen plek gecreëerd met ongeveer vijftien deelnemers die gespecialiseerd zijn in dit type reizen. Hier kun je bovendien genieten van een ontspannende hand- of nekmassage om alvast in een relaxte vakantiestemming te komen. Het Wellnessplein is een van de zeven ‘speciale pleinen’ waar de meest geliefde vakantietypen van Nederland zijn gebundeld. De andere pleinen zijn ‘Ontdek’ (verre bestemmingen), ‘Actief’ (outdoor & sport), ‘Zien’ (steden & cultuur), ‘Samen’ (familie & kinderen), ‘Vaar’ (cruises & zeilen) en ‘Buiten’ (kampeer & camping). Overal zijn prijsvragen, presentaties, lezingen, workshops, muziek, dans en eten.

Vakantiebeurs hoogtepuntenVikingen, Lego en Pippi Langkous

Zeg Vikingen, Lego en Pippi Langkous en veel mensen denken meteen aan Scandinavië. En terecht, want het zijn absolute iconen van Noord-Europa, ook al kan niet iedereen ze meteen thuisbrengen in het originele land van herkomst. Hoe dan ook, Zweden, Noorwegen en Denemarken behoren tot Scandinavië en dat is een sterke merknaam. Dat is dan ook de reden dat de drie landen zich samen presenteren op de Vakantiebeurs. Zij belichten uiteraard hun bekende bezienswaardigheden en schitterende hoofdsteden Kopenhagen, Stockholm en Oslo, maar willen ook wat onbekende plekken onder de aandacht brengen. Ga bijvoorbeeld op wintersport in Dalarna in Midden-Zweden waar je tussen rendieren sledehondensafari’s en sneeuwscootertochten maakt, terwijl je er ook geweldig kunt skiën en schaatsen.

Alleen reizen op de Vakantiebeurs

Ook de Vakantiebeurs is er in 2016 inmiddels achter dat alleen op reis gaan niet eng en vreemd is. Voor het eerst organiseert de beurs allerlei activiteiten voor soloreizigers. Zo komt kunnen reismaatjes elkaar ontmoeten bij het meeting point voordat ze samen op reis gaan. Ze hebben dus al een reis geboekt en ontmoeten op de Vakantiebeurs hun toekomstige reisgenoot onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast kunnen zij kiezen uit specifieke activiteiten, waaronder een culinaire route voor alleengaande reizigers.


De Vakantiebeurs is elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur (op vrijdag tot 20.00 uur). Een dagkaart bestellen via internet kost € 12, aan de kassa is een kaartje € 15,50. Gedetailleerde informatie over het evenement vind je op www.vakantiebeurs.nl

Foto's © Visit England/Thomas Heaton; Vakantiebeurs.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!